R.F.I.D. Propaganda

Wo 10 Januari 2007 22:03 | Frank | 3618 keer bekeken | 5 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

RFID is een term die steeds vaker opduikt rond mobiele telefoons. Met behulp van deze techniek kan iets draadloos geïdentificeerd worden. De industrie bedenkt er in rap tempo veel toepassingen voor. Als je in Azië bent, zie je ze al volop, onder andere bij het betalen in de metro.


Zelf was ik onlangs in Hongkong voor een bezoek aan de ITU World en daar gebeurde mij iets wat je niemand gunt: op een zaterdagavond verloor ik mijn portefeuille met paspoort, rijbewijs, credit- en bankkaarten. De schrik slaat je om het hart. Mijn vrouw was thuis en kon in korte tijd alle bank- en creditkaarten blokkeren, dat was dus geregeld. Maar ik had geen paspoort meer, wat nu?

Om een lang verhaal kort te maken: midden in de nacht werd ik gebeld door een vriendelijke Chinese dame. Ze had mijn portefeuille gevonden en een aantal hotels in Hongkong afgebeld om me te vinden. Ze had me na een zoektocht gevonden en heeft me vlak voor vertrek de spullen keurig terugbezorgd. Ik kon weer naar huis!

Had ik een ingebouwde RFID-chip gehad dan was het leven veel simpeler geweest. Natuurlijk spelen er privacygevoelige zaken, maar als je bestaansrecht verdwijnt door het verlies van een paspoort op 9000 km van huis, dan is dat stof tot nadenken. Ja, dan heeft onze hond het toch goed, hij is altijd te identificeren. Geloof me, die nacht wenste ik dat ik ook zo’n chip had, want reizen wordt er een stuk comfortabeler door. Je vrouw en kinderen over de telefoon moeten vertellen dat je even niet weet wanneer je weer naar huis mag, is een emotioneel gegeven. Mij mogen ze daarom in elk geval chippen!

Nou mij niet! Wat een stommeling zeg om al zijn creditcards en zijn paspoort en zijn rijbewijs tijdens een avondje stappen allemaal mee te nemen en te verliezen, Sukkel. Nou gelukkig maar dat hij de schrik te boven is gekomen...


Dit is propaganda!

bron: http://www.telegraaf.nl/i-mobile/56311601/Mij_mogen_ze_chippen.html?p=5,1 

Bron: Telegraaf wie anders...

Reacties

    Pentagon en micro$oft willen logboek van leven bijhouden

    Wo 10 Januari 2007 22:57 | Frank |

    Een onderzoekscentrum van het Amerikaanse ministerie van Defensie, Darpa, zoekt een manier om een logboek bij te houden van een mensenleven. Voor een dergelijk https://en.wikipedia.org/wiki/LifeLog" target="_blank">'Lifelog' wil het Pentagon gebruik maken van camera's, microfoons en elektronische bestanden, zoals de gegevens van creditcards, lichaamssensoren en het Global Positioning System.

    Ook internetgegevens, voicemail-berichten en e-mails kunnen worden gebruikt. Telefoongesprekken, sms-berichten, post en faxen, welke radio- en televisieprogramma's zijn beluisterd of gezien, welke krant, tijdschrift of boek is gelezen, het kan allemaal bijdragen tot het Levenslogboek van een individu. Dat meldde het Amerikaanse technologietijdschrift eWeek dinsdag.

    Het Pentagon-bureau https://en.wikipedia.org/wiki/Defense_Advanced_Research_Projects_Agency" target="_blank">Darpa dat een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van internet, ziet het Levenslogboek als een middel om "de ervaringen van een persoon en interacties met de wereld" te bevatten. Daardoor wil het software ontwikkelen waarmee iemands gedrag, gewoontes en gebruiken kunnen worden geanalyseerd.

    Mensenrechtenactivisten noemen het project een grove schending van het recht op privacy. Een proef van het systeem met vrijwilligers zou op korte termijn al kunnen beginnen.



    In deze categorie van big brother - spy - tools werkt micro$oft er ook aan één. Binnenkort gratis bij de nieuwe vista. Deze creatie, gemaakt aan de hand van ideeen van https://en.wikipedia.org/wiki/Vannevar_Bush" target="_blank">Vannevar Bush (11 Mrt, 1890 –30 Jun, 1974), heet https://en.wikipedia.org/wiki/MyLifeBits" target="_blank">MyLifeBits. Nee dit is geen familie van de politiek familie Bush volgens wiki. Hij is echter wel bekend om zijn rol in de ontwikkeling van de atoombom en het idee https://en.wikipedia.org/wiki/Memex" target="_blank">memex, dat gezien word als het concept voor het world wide web


    MyLife Bits is een Micro$oft onderzoeksproject om een "levensverhaal van alles" te maken. Het is de uitvoering van het 1945 memex idee dat Vannevar Bush had. Het heeft een full-text-zoekoptie en audio aantekeningen en hyperlinks. Eigenlijk alles wat Gorfon bell doet wordt opgenomen in audio en video zolang als hij leeft.


    bronnen:


    https://en.wikipedia.org" target="_blank">http://en.wikipedia.org
    href="https://research.microsoft.com/barc/mediapresence/MyLifeBits.aspx" target="_blank">http://research.microsoft.com/barc/mediapresence/MyLifeBits.aspx
    href="https://www.hetverzet.nl/" target="_blank">http://www.hetverzet.nl/


     


    propaganda F,F.I.D.

    Do 11 Januari 2007 14:28 | Angelique |
    Het is aan ons om de propaganda te slikken of kabaal te maken op alle mogelijke manieren,misschien wordt er te veel gedacht äch het zak wel niet zo een vaart lopen".gtreotjes Angelique

    NSA 'hielp' bij ontwikkelen Windows Vista

    Do 11 Januari 2007 16:19 | Frank |

    Denk je nu echt dat dit gewoon overwaait? Een beetje meer informatie dan om je te overtuigen dat het niet overwaait.


    De Amerikaanse geheime inlichtingendienst NSA heeft ook een vinger in de pap gehad bij de nieuwe versie, Vista, van Windows.


    Beveiligen

    Programmamaker Microsoft wilde natuurlijk niet zeggen wat precies de bijdrage van de NSA is geweest aan Windows Vista. De bemoeienis zou te maken hebben met het 'beveiligen' van het besturingsprogramma.



    Leidraad

    Microsoft spreekt wel over 'feedback' bij de ontwikkeling van een online handleiding om Vista zo goed mogelijk te beveiligen, melden media uit de IT-sector. Het programma is vanaf 30 januari voor iedereen verkrijgbaar, als je tenminste 300 tot 400 euro hebt.



    Windows NT

    De NSA raakte de afgelopen jaren in opspraak door het afluisteren van Amerikaanse en buitenlandse burgers. De NSA zou eerder">https://www.computable.nl/nieuws.jsp?id=230897">eerder geheime achterdeuren hebben gestopt in Windows NT. Dat werd in 1999 ontdekt door een Canadese computerexpert. De melding werd door zowel Microsoft als de NSA ontkend.


     










    vis·ta
    ['vistf] (telbaar zelfstandig naamwoord)



    1. uitzicht

      doorkijk(je), (ver)gezicht

    2. laan

    3. (lange) reeks

      rij, aaneenschakeling

      context (

      a vista of arches

      een (lange) reeks bogen

      we saw a long vista of hard years stretching out before us

      we zagen een lange reeks van moeilijke jaren voor ons in het

      verschiet liggen )

    4. perspectief

      vooruitzicht

      context(

      vista of the future

      toekomstperspectief

      open up new vistas / a new vista

      nieuwe perspectieven openen )

    5. terugblik

      herinnering


     [Italian, from feminine past participle of vedere, to see, from">https://en.wikipedia.org/wiki/Videre">from Latin vidÄ“re.]


    R.F.I.D. Propaganda

    Do 11 Januari 2007 00:00 | Truthseeker |
    Quote Frank: Dit is propaganda!



    Inderdaad! En ik ben benieuwd hoeveel telegraaflezers er intrappen. Menig persoon lijkt het fantastisch met zo'n chip te lopen. We worden binnenkort (uh pardon, NU, dit hoofdartikel toont het) overladen met de voordelen hiervan.

    More R.F.I.D propaganda(video)

    Wo 14 Februari 2007 17:31 | Frank |
    http://www.youtube.com/v/8lS1mWnynYg" width="425" height="350" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent">