Poederchips privacygruwel

donderdag 24 januari 2008 15:20 | Frank | 5587 keer bekeken | 1 reactie | 1 x aanbevolen

Wij schreven hier al over op 9 februari 2007, maar nu heeft ook de mainstream media de gevaren van deze horrorchips ontdekt. Beter laat dan nooit. :) De privacyproblemen rond de ov-chipkaart zijn kinderspel vergeleken bij de bespiedingsmogelijkheden die de nieuwste generatie microchips biedt.

'Poederchips', zo noemt de Japanse chipfabriek Hitachi zijn uitvinding. Het Amerikaanse populair-wetenschappelijke tijdschrift Scientific American wijdt er deze week een bezorgde reportage aan.

De minuscule elektronische labels zijn zo klein, dat je ze als poeder kunt verwerken in allerlei waardevolle voorwerpen, van papiergeld en aandelen tot concerttickets en diamanten ringen.

De waardepapieren kunnen zo beveiligd worden tegen vervalsing. Ieder chipje heeft een uniek nummer, dat alleen bekend is bij bijvoorbeeld de bank die het bankbiljet uitgeeft.

Ehm.. zatten die al niet in de euro biljetten?


 

Lees hier verder

 

Bron: Parool

Reacties

    Nog een aanvullende lezing

    donderdag 24 januari 2008 16:46 | Frank |

    Tracking Everything Quote

Als walvissen en dolfijnen dood aanspoelen aan de kusten, zwermen sprinkhanen de oogsten verslinden, legers mieren verdwaasd rondtrekken, trekvogels niet meer weten hoe ze moeten terugkeren naar hun plek van vertrek, bijen en vlinders uitsterven door vergiftiging van bloemen en bomen, als vele soorten planten en dieren zich terugtrekken uit het leven, weet dan blanke broeder, dat de laatste dagen van de aarde zijn aangebroken.
waarschinlijk een indiaan