Langs je Iphone en Ipod nu ook een Ipill

Do 13 November 2008 11:42 | Frank | 3007 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Het nadeel van een pilletje is dat het medicijn over het hele lichaam wordt verspreid waardoor het ook op plekken komt waar dat helemaal niet nodig is. Philips Research heeft daar wat op gevonden.

Het lampenbedrijfje uit Eindhoven introduceerde dinsdag in het Amerikaanse Atlanta de iPill: een efficient pilletje dat dankzij een 'ingebouwde TomTom' precies weet op welke plek in het lichaam een nauwkeurig afgemeten dosis van een medicijn nodig is.

 

Oke hij is dan iets groter dan de al bekende "rijst korrel" van verichip maar hij heeft dan ook veel meer te bieden.

De iPill, zo groot als een pijnstiller, zit boordevol met technologie: een microprocessor, batterij, een sensor om de zuurgraad te meten, temperatuursensor, draadloze zender/ontvanger, vloeistofpomp en medicijnreservoir. ;De iPill, zo groot als een pijnstiller, zit boordevol met technologie: een microprocessor, batterij, een sensor om de zuurgraad te meten, temperatuursensor, draadloze zender/ontvanger, vloeistofpomp en medicijnreservoir.

Vooralsnog is de iPill nog een prototype maar inmiddels is het technologieconcern in gesprek met verschillende farmaceutische bedrijven die voor de pil medicijnen op maat moeten gaan maken. Daarna zal Philips ook de samenwerking zoeken met verschillende ziekenhuizen. Volgens een woordvoerder van Philips kan het echter nog jaren duren voordat ziekenhuispatiënten de iPill zelf kunnen slikken.

Lees hier het orginele verkooppraatje

Bron: Eindhovens dagblad