Bush en Merkel oneens over Guantanamo

zaterdag 14 januari 2006 01:33 | Frank | 2900 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Het detentiecentrum op de marinebasis Guantanamo op Cuba is noodzakelijk voor de bescherming van het Amerikaanse volk, en kan daarom niet worden gesloten. Dat heeft de Amerikaanse president George Bush vrijdag gezegd na met de Duitse bondskanselier Angela Merkel te hebben overlegd in het Witte Huis. Merkel kaartte de kwestie aan omdat zij vindt dat het centrum gesloten moet worden.

Bush en Merkel waren het vrijdag wel eens over de kwestie van het Iraanse atoomprogramma; de Verenigde Naties moeten interveniëren als Iran niet terugkomt van het recente besluit zijn atoomprogramma te hervatten, vinden Merkel en Bush.

Het eerste bezoek van Merkel aan het Witte Huis sinds zij in november verkozen werd, stond in het teken van de verbeterde Amerikaans-Duitse betrekkingen. Onder Merkels voorganger Gerhard Schröder stond Berlijn lijnrecht tegenover Washington wegens de Amerikaanse inval in Irak. Beide leiders gaven vrijdag te kennen dat zij elkaar met open vizier en op basis van wederzijds vertrouwen tegemoet te zullen treden.

Bron: NOVUM
Externe link: http://www.nieuws.nl