politiegeweld zwaaidemo

Zo 16 Oktober 2005 11:36 | Frank | 3149 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
arrestaties en geweld bij lawaai demonstratie zaandijk

Lawaaidemo loopt uit op politiegeweld en arrestaties in zaandam

Een lawaai demonstratie bij het hoofdburo van politie van zaanstad te zaandijk ter ondersteuning van Alan Mason, is met grof geweld weggeslagen door de aanwezige agenten 4 mensen werden hardhandig aangehouden. Met name de aanhouding van een meisje die fotoos nam, en om die reden werdt aangehouden verliep buitenproportioneel gewelddadig.

Doel van de lawaai demonstratie die plaats vond om 22uur, was om Alan Mason, die vrijdag
wordt uitgeleverd aan engeland, een hart onder de riem te steken Alan mason werdt donderdag aangehouden door de politie zaandam i.v.m. een veroordeling in engeland wegens de kweek van 51 cannabis planten in 2002 waarvoor hij tot 4 en een half jaar cel is veroordeeld.
Alan Mason was sindsdien voortvluchtig in een poging deze absurd hoge bestraffing te ontlopen.

Al met al lijkt het er op dat politie zaanstad aanstuurd op een verharding in de tot nog toe vrij gemoedelijke situatie tussen overheid en krakers en andersdenkenden, en elke vorm van openlijk vreedzaam protest welbewust met geweld wil beantwoorden Of men hiermee hoopt te bereiken de zaanse sociale bewegingen te intimideren, danwel te isoleren laat zich raden, maar duidelijk is dat dit geweld uitsluitend van een kant komt, de politie Het is dan ook uitsluitend aan onze zelfbeheersing te danken dat een en ander nog niet tot een escalatie heeft geleid, maar ook aan ons geduld komt uiteindelijk een einde...........

Ook de recente onterechte ontruimingen van provinciale weg 196 en bleekerstraat 40, dwingen ons de tot nu toe gevolgde strategie van redelijk overleg te herzien...
Want redelijk is niet: Mensen op straat zetten om panden leeg te laten staan, Mensen hun vrijheid ontnemen wegens het laten groeien van een plant,en geweld te gebruiken tegen mensen die hun mening uiten, hoe luidruchtig dan ook!

Dus: Alan Mason moet vrij!, alle arrestanten lawaaidemonstratie vrij!, en stop de zinloze ontruimingen!