SOAP SOESTDIJK: De Roy heeft ander materiaal dat beatrix zou kunnen verwijderen, maar wat?

Di 14 Maart 2006 10:48 | Frank | 7555 keer bekeken | 2 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
HILVERSUM - Edwin de Roy van Zuydewijn heeft geen claim van 2 miljoen euro bij de koninklijke familie neergelegd in ruil waarvoor hij de kwestie met zijn ex-vrouw Margarita zou laten rusten en zou zwijgen. Volgens zijn advocaat mr. P de Vos gaat het om „een onzinverhaal”.


De Vos zei dat maandag in het tv-programma Barend en Van Dorp. Dat de Rijksvoorlichtingsdienst dit bedrag daarna niet corrigeerde, past volgens de advocaat in de strategie van de koninklijke familie om De Roy verantwoordelijk te stellen voor alles. De RVD meldde wel dat het aanbod niet werd aanvaard en dat het gewoon gedaan is.

Maar de advocaat zegt dat zijn client niet uit is op chantage of op geld. „Hij wil alleen rehabilitatie”, aldus De Vos. Hij heeft voor De Roy wel om een soort regeling gevraagd, onder meer in verband met de kosten voor het huis. Verder stuurde hij vergeefs aan op een verzoening tussen de twee voormalige geliefden. Hij denkt dat Margarita door haar familie is teruggefloten nadat „ze lang moedig is geweest.”

Verder herhaalde De Vos dat zijn client niet meer beschikt over de geluidsbanden die Margarita destijds stiekem heeft gemaakt van gesprekken tussen haar en de koningin. In totaal heeft de prinses volgens hem 32 banden opgenomen, die ze zelf ook kwijt zou zijn. De banden die De Roy daarvan had, lagen in een kluis van de Van Lanschot-bank. „Die kluis is gekraakt en de banden zijn er niet meer?” Vos zegt dat de bank daar geen verklaring voor geeft maar dat hij geen reden heeft om te twijfelen aan de verklaring van De Roy.

De Roy zou volgens zijn advocaat geen plannen hebben om inhoud van de banden bekend te maken en hiermee de koningin te chanteren. „De banden zijn geen kroonjuwelen. De Roy heeft ander materiaal”, zei De Vos. Wat dat is, wilde hij niet zeggen.
Bron: Telegraaf

Reacties

  desbetreffende Uitzending Barend en van Dorp

  Di 14 Maart 2006 15:41 | Truthseeker |

  Uitzending Barend en van Dorp - Maandag 13 Maart 2006


  Talpa.tv


  De moeite waard!


  Weblog

  Di 14 Maart 2006 15:58 | Truthseeker |

  Weblog van Edwin de Roy van Zuydewijn:


  www.hypocrietofniet.nl/