Vrije wapenhandel is oorlog tegen vrede

Do 24 Juli 2008 19:48 | Frank | 5091 keer bekeken | 2 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Het is voor mij wel duidelijk dat we geen vrede zullen hebben op aarde, als we niet iets doen aan de vrije wapenhandel in de wereld. Als we kijken naar de VN Veiligheidsraad bijvoorbeeld, 5 permanente leden van deze Veiligheidsraad zijn verantwoordelijk voor 90% van alle wapenhandel in de wereld. Dus stel jezelf eens de vraag hoe veiliger het er allemaal op wordt met deze "Veiligheidsraad"?
Veiligheid, laat staan vrede, kan natuurlijk nooit gewaarborgd worden door deze veiligheidsraad, eerder het tegenovergestelde.

Het moet maar eens duidelijk worden dat landen als, Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Rusland, Frankrijk, Duitsland en Nederland, ( Op de 5e plaats ) veel meer geld verdienen aan de verkoop van wapens dan dat zij uitgeven aan hulp goederen voor derde wereld landen. Wereldwijd wordt er tussen landen elk jaar voor meer dan 50 miljard euro aan wapens verhandeld. Cijfers over de kosten voor wereldvrede zijn niet te vinden. Je zou dus kunnen stellen dat het 50 miljard is tegen 0. Vanuit een humanistisch standpunt is dit gewoon niet te begrijpen. Het is noodzakelijk dat er een totaal verbod komt op de vrije wapenhandel. Alhoewel dit waarschijnlijk niet meteen zal gebeuren, is het noodzakelijk dat we hier eens met zijn allen over nadenken. Als je bijvoorbeeld mensen op de persoon af zou vragen of zij voor of tegen wereldvrede zijn dan zal, op de uitzondering die de regel bevestigd na, iedereen voor wereldvrede zijn. Echter denken ze dat zij niets kunnen veranderen om dit proces te versnellen.

Zolang er geen algeheel verbod op wapens komt kan er nooit vrede zijn. Natuurlijk zal er altijd wel een onenigheid ontstaan tussen 2 of meerdere mensen, maar het gaat in dit verhaal over de oorlogen die gevoerd worden met wapens die door de mazen van de wetten die er nu zijn. Natuurlijk allemaal onder het mom van "wapens voor vrede". Amerika bijvoorbeeld verkocht Saddam Hoessein, helikopters en chemicaliën als landbouw materialen. Om op deze manier onder bepaalde wetten uit te komen.

Quote uit “wapens voor vrede” (Vrij Nederland)
Het uitvoeren van wapens is geen gezellige business, de gedachte dat er misschien wel oorlog mee gevoerd wordt, stemt somber. Maar het Handvest van de Verenigde Naties zegt dat elk land recht op zelfverdediging heeft. Dan zou een wereldwijd verbod op wapenhandel, door sommigen vurig bepleit als hét recept tegen oorlog, inconsequent zijn. Tenzij je dan zou verordonneren dat elk land zijn eigen wapens zou moeten produceren, want dan heb je geen handel meer nodig. Maar dat zou een enorme verspilling van middelen zijn, die beter aan de bestrijding van armoede en ziekte besteed kan worden.

Weer anderen zullen als argument aanvoeren dat er zoveel banen verloren zullen gaan als we de vrije handel in wapens opgeven. Voor mij echter is dit een belachelijk argument. Dit is een argument dat je niet snel zal gebruiken in andere beroepsgroepen waar je duidelijk ziet dat er moreel iets niet helemaal juist is. Aan diegene werkzaam in deze industrie, “het wordt tijd om een andere baan te zoeken”!! Om je te helpen deze stap te maken is hier een link naar de vacatures in Nederland, ongeveer 100.000 stuks. In Nederland zijn er zo'n 250 bedrijven actief op het gebied van de productie en export van wapens of wapenonderdelen. In 1998 werd er door de overheid voor minstens 160 miljoen euro aan subsidie besteed aan deze industrie, die werk verschaft aan slechts 12.000 mensen. De overheid zelf is ook een grote wapenhandelaar: in de periode 2003-2007 verkocht Nederland voor 1,5 miljard euro overtollig defensiematerieel.

 

IRAQ FOR SALE: THE WAR PROFITEERS (Op Google video bekijken)

Bron: Frank

Reacties

  Vrije wapenhandel is oorlog tegen vrede

  Do 24 Juli 2008 23:45 | spooky |

   wat ook helpt; als niemand meer wil vechten, stomweg niet het leger in gaat. Moeten we blijkbaar nog leren, beschaafd als we zijn...... 


  Het leger is ook een vrije markt geworden

  Za 26 Juli 2008 15:13 | Frank |

  Legers in de wereld worden steeds meer geprivatiseerd. Neem bijvoorbeeld blackwater, caci, Haliburton. https://nl.wikipedia.org/wiki/Blackwater_Worldwide" target="_blank">Blackwater Worldwide (voorheen Blackwater USA) is een particuliere militaire uitvoerder dat ondere andere beveiliging en andere taken voor het (Amerikaanse) leger uitvoert.. Naar schatting zijn enkele duizenden werknemers van Blackwater USA actief in Irak, op een geschat totaal van 15.000 particuliere 'beveiligers'. Deze bedrijven betalen 5 x meer loon dan het "normale" leger. Plus je kan gewoon onschuldige mensen neerschieten of martelen zonder verantwoording af te leggen voor een krijgsraad.(abu graib) Er is dus een ware concurentiestrijd gaande. Het leger is daarom ook een vrije markt geworden. Bekijk bovenstaande docu (IRAQ FOR SALE ) maar eens.