'Kerstman' wereldwijd in de problemen

Di 20 December 2005 23:33 | Frank | 2374 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
'Kerstman' wereldwijd in de problemen
BERLIJN - Politiekorpsen moeten in de aanloop naar kerst wereldwijd veelvuldig in actie komen om 'kerstmannen' op het rechte pad te houden.

AP
Foto: AP

Een kerstman is dinsdag in het noorden van Duitsland zijn rijbewijs kwijt geraakt omdat hij meer dan 50 kilometer te hard gereden zou hebben. De man vertelde de politie dat hij haast had zijn pakjes op tijd te bezorgen. In het Duitse Dabringhauesen, heeft de politie een gedeeltelijk ontklede kerstman aangehouden, nadat deze een kerstmarkt had verstoord.

In Tübingen in het westen van Duitsland is zaterdag een als kerstman verklede Duitser opgepakt nadat hij vier banken had overvallen met een speelgoedpistool, waarbij een half miljoen euro werd buitgemaakt.

In Nieuw-Zeeland moest de politie in het weekeinde in actie komen tegen veertig dronken kerstmannen die uit protest tegen de 'commercialisering van het kerstfeest' in het stadscentrum van Auckland winkels hadden geplunderd.

Een Brits uitzendbureau voor kerstmannen heeft strengere regels opgesteld voor het personeel, nadat diverse media in Londen berichtten over een kerstman die door zijn groffe taalgebruik en scheldkannonades kinderen aan het huilen maakte. In een winkelcentrum in het zuiden van Wales is een zogeheten 'Santacam', een bewakingscamera, opgehangen na diverse meldingen van een handtastelijke kerstman.

Bron: Telegraaf