Cyborgs: Dorstsensor voorkomt uitdroging ouderen

zondag 3 september 2006 13:28 | Frank | 2298 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen
Ouderen die het risico lopen uit te drogen omdat zij niet voldoende drinken, kunnen in de toekomst gebruik gaan maken van een dorstsensor. Duitse wetenschappers gaan binnenkort een prototype van zo'n apparaatje in de praktijk testen.

Verloopt dat naar wens, dan is zo'n dorstsensor er over een jaar of vijf, zeggen zij. Het apparaatje meet via contactjes die op de huid geplakt worden onder meer de verhouding van water, vet en botten in het lichaam. De gegevens worden naar een elektronisch apparaat gestuurd, dat via een signaal waarschuwt als de drager iets moet drinken.

"Bij ouderen verdwijnt het dorstgevoel. Ze hebben geen droog gevoel in de mond en drinken daardoor niet genoeg", zei projectleider Marian Walter van de Technische Hogeschool in Aken. Zij benadrukt dat te weinig drinken schadelijk is voor nieren, hart, bloedsomloop en de prestaties van het geheugen.
Bron: FOK!
Externe link: http://www.fok.nl

Reacties

    Dit kan ook!

    zondag 3 september 2006 13:29 | Frank |

    Zet de mensen een 2-liter fles water voor hun neus. Aan het eind van de dag moet hij op zijn.

    Lijkt mij veel handiger dan dit technische geneuzel

 Quote

??Naturally the common people don't want war; neither in Russia, nor in England, nor in America, nor in Germany. That is understood. But after all, it is the leaders of the country who determine policy, and it is always a simple matter to drag the people along, whether it is a democracy, or a fascist dictatorship, or a parliament, or a communist dictatorship. Voice or no voice, the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is to tell them they are being attacked, and denounce the pacifists for?
Hermann Goering. Hitler's Reich-Marshall at the Nuremburg Trails after WWII