Engeland verandert in politiestaat

Ma 23 Januari 2006 11:35 | Frank | 3471 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
Als je niks te verbergen hebt, dan hoef je ook niet te vrezen voor een nationale identiteitsbanks, anti-terreurwetgeving, het afluisteren van parlementsleden, het gebruik van wetgeving om protesten en vrijheid van meningsuiting te voorkomen, de nieuwe arrestatiewetgeving en het afnemen van DNA van onschuldige verdachten, aldus de Engelse regering in het debat voor meer "sociale controle" door de overheid.

Niet alleen is deze redenering fout, waarbij onschuldige burgers het slachtoffer worden, het slaat ook door in allerlei maatregelen die geen enkele terrorist tegenhouden, maar wel een ernstige schending van de privacy opleveren.

"We leven nog niet in een politiestaat, maar we werken aan een maatschappij waarin het recht om te protesteren, vrijheid van meningsuiting en het leiden van een leven zonder toezicht van de overheid steeds meer bedreigd wordt. Er is geen enkele regering in het Westen, zelfs niet Amerika, dat sinds 11 september zo'n zwaai naar het autoritaire rechts heeft gemaakt, met zo weinig tegenstand, zowel in de media of het parlement." zegt Henry Porter van The Observer, die Engeland binnen korte tijd in een politiestaat ziet veranderen.
Bron: Security.nl