Google: Slikken wachtwoordpil maakt onthouden onnodig

Tuesday 4 June 2013 18:36 | Frank | 2739 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen

Als het aan Google ligt, kunnen we het wachtwoord voor onze laptops en smartphones, netwerken en apps binnenkort gewoon inslikken. En dat valt zelfs letterlijk te verstaan, schrijft Het Laatste Nieuws. Want omdat het traditionele paswoord volgens velen te onveilig is geworden, werkt de internetgigant momenteel aan een 'wachtwoordpil'.

'Of een pilletje dat je 's ochtends net zoals een vitaminepil inneemt, en waardoor je de rest van de dag automatisch op alles inlogt', aldus Google.

Tatoeage
De tattoo - die officieel Biostamp heet - is net zoals een computerchip gemaakt van silicium, nauwelijks groter dan een postzegel en blijft probleemloos en zonder al te veel hinder tot twee weken lang op de huid plakken. Bij Google verwerkte men in de tatoeage nu ook een unieke identiteitscode waarmee de drager automatisch zou kunnen inloggen op zijn computer, tablet en/of smartphone en dus ook op de bijbehorende websites en apps.

Bij het ontbijt
Maar nog spectaculairder oogt de 'wachtwoordpil'. 'Niet groter dan een vitaminepilletje én ook iets wat je 's ochtends bij het ontbijt kan inslikken', stelt Dugan. In het pilletje zitten een bijna onzichtbare microchip en zender, maar geen batterij. Die is overbodig, want van zodra het pilletje in de maag belandt, zal het maagzuur automatisch voor een 'elektrische' lading zorgen die het zendertje activeert.

 Quote

Noem mij bij mijn diepste naam Mijn moeder is mijn naam vergeten, mijn kind weet nog niet hoe ik heet. Hoe moet ik mij geborgen weten? Noem mij, bevestig mijn bestaan, laat mijn naam zijn als een keten. Noem mij, noem mij, spreek mij aan, o, noem mij bij mijn diepste naam. Voor wie ik liefheb, wil ik heten.
dichter zonder naam