Google: Slikken wachtwoordpil maakt onthouden onnodig

dinsdag 4 juni 2013 18:36 | Frank | 3210 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen

Als het aan Google ligt, kunnen we het wachtwoord voor onze laptops en smartphones, netwerken en apps binnenkort gewoon inslikken. En dat valt zelfs letterlijk te verstaan, schrijft Het Laatste Nieuws. Want omdat het traditionele paswoord volgens velen te onveilig is geworden, werkt de internetgigant momenteel aan een 'wachtwoordpil'.

'Of een pilletje dat je 's ochtends net zoals een vitaminepil inneemt, en waardoor je de rest van de dag automatisch op alles inlogt', aldus Google.

Tatoeage
De tattoo - die officieel Biostamp heet - is net zoals een computerchip gemaakt van silicium, nauwelijks groter dan een postzegel en blijft probleemloos en zonder al te veel hinder tot twee weken lang op de huid plakken. Bij Google verwerkte men in de tatoeage nu ook een unieke identiteitscode waarmee de drager automatisch zou kunnen inloggen op zijn computer, tablet en/of smartphone en dus ook op de bijbehorende websites en apps.

Bij het ontbijt
Maar nog spectaculairder oogt de 'wachtwoordpil'. 'Niet groter dan een vitaminepilletje én ook iets wat je 's ochtends bij het ontbijt kan inslikken', stelt Dugan. In het pilletje zitten een bijna onzichtbare microchip en zender, maar geen batterij. Die is overbodig, want van zodra het pilletje in de maag belandt, zal het maagzuur automatisch voor een 'elektrische' lading zorgen die het zendertje activeert.

 Quote

??Naturally the common people don't want war; neither in Russia, nor in England, nor in America, nor in Germany. That is understood. But after all, it is the leaders of the country who determine policy, and it is always a simple matter to drag the people along, whether it is a democracy, or a fascist dictatorship, or a parliament, or a communist dictatorship. Voice or no voice, the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is to tell them they are being attacked, and denounce the pacifists for?
Hermann Goering. Hitler's Reich-Marshall at the Nuremburg Trails after WWII