Zware criminelen nemen wietteelt over

Ma 16 Oktober 2006 01:06 | Frank | 6051 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
Steeds meer zware criminelen houden zich bezig met de wietteelt in Nederland. Dat zegt de Rotterdamse officier van justitie M. Kaptein. Maandag begint in Rotterdam een rechtszaak tegen een Turks-Bulgaarse bende, die behalve van drugshandel ook worden verdacht van mensensmokkel en verkrachting.

Volgens Kaptein kennen de criminelen een strakke taakverdeling. "De een knipt plantjes. De ander zoekt nieuwe panden voor plantages." Een deel van de oogst wordt volgens de officier het land uitgesmokkeld.

De Rotterdamse politie kwam de bende op het spoor begin mei tijdens de ontmanteling van een wietplantage in een woning in de Rotterdamse wijk Middelland. Daar trof de politie ook een 37-jarige Bulgaarse vrouw aan. Die zou door haar nicht naar Nederland zijn gelokt en aan een van de verdachten zijn verkocht. De vrouw zou 24 dagen zijn vastgehouden in een ruimte bij de plantage.

Dagelijks zou ze door meerdere verdachten zijn verkracht. In Klazienaveen in Drenthe trof de politie vervolgens in kassen van de bende een plantage aan met duizenden planten. In kleine kamertjes in de woningen bij het complex verbleven meerdere Bulgaarse vrouwen dicht opeengepakt. Ze moesten in de kassen werken.
Bron: Trouw