Boete voor huisjesmelkers

dinsdag 8 november 2005 15:45 | Frank | 2899 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
DEN HAAG - Gemeenten moeten huisjesmelkers een boete kunnen opleggen als ze overtredingen begaan die de veiligheid van de bewoners van hun panden in gevaar brengen. Minister Donner van Justitie en minister Dekker van VROM hebben dat dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer geschreven.

Huisjesmelkers kunnen bijvoorbeeld een boete krijgen als ze tegen de regels in scheidingswandjes aanbrengen om ruimtes geschikt te maken voor kamerverhuur. Ook kan het gaan om het aanleggen van meerdere keukenblokken als dit volgens de bouwregelgeving niet is toegestaan.

Donner en Dekker willen het snel mogelijk maken voor gemeenten om boetes op te leggen. De mogelijkheid bestaat al om een dwangsom op te leggen.

Vergunning

Voor PvdA-Tweede Kamerlid Depla gaan de stappen niet ver genoeg. Hij blijft ervoor vechten dat notoire huisjesmelkers een soort beroepsverbod krijgen door ze bijvoorbeeld geen vergunning voor een verblijfinrichting te verstrekken.

Ook stromannen of katvangers en het netwerk rondom de boosdoeners, onder wie notarissen en makelaars, moeten strafrechtelijk kunnen worden aangepakt. Ten slotte zouden 'veelplegers' hun panden moeten worden afgepakt.

Harde aanpak

Tijdens een hoorzitting in de Kamer in juni pleitten wethouders van grote steden voor zo'n harde aanpak, die Depla met VVD-collega Veenendaal ,trok'. "Huisjesmelkers betalen nu lachend een boete van 4000 euro. Daarom moeten we ze helemaal kaalplukken", zei de Utrechtse PvdA-wethouder Spekman.

Bron: nu.nl

 Quote

‚??Naturally the common people don't want war; neither in Russia, nor in England, nor in America, nor in Germany. That is understood. But after all, it is the leaders of the country who determine policy, and it is always a simple matter to drag the people along, whether it is a democracy, or a fascist dictatorship, or a parliament, or a communist dictatorship. Voice or no voice, the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is to tell them they are being attacked, and denounce the pacifists for‚?Ě
Hermann Goering. Hitler's Reich-Marshall at the Nuremburg Trails after WWII