Rijkste Amerikanen worden nog rijker

vrijdag 22 september 2006 10:34 | Frank | 3530 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

NEW YORK - Vermogende Amerikanen die minder dan een miljard dollar op hun bankrekening hebben staan, komen niet meer in aanmerking voor een plek op de lijst van de vierhonderd rijksten van het zakenblad Forbes. Op de ranglijst staan dit jaar voor het eerst alleen nog maar miljardairs, zo maakte het tijdschrift donderdag bekend.

Microsoft-oprichter Bill Gates is, evenals in voorgaande edities, koploper met een geschat vermogen van 53 miljard dollar. De nummer twee op de lijst van grootverdieners is topman Warren Buffett van Berkshire Hathaway. Hij is goed voor een slordige 46 miljard dollar. Casino-tycoon Sheldon Adelson bezet met 20 miljard dollar plaats drie.

De oprichters van internetgigant Google, Sergey Brin en Larry Page, zijn met hun 33 jaar de jongste miljardairs op de lijst. Zij bezetten met een vermogen van elk 14 miljard dollar de twaalfde en de dertiende stek. De exclusieve club is als geheel opnieuw rijker geworden. Alle miljardairs samen bezitten 1250 miljard dollar, 120 miljard meer dan vorig jaar.

Bron: Telegraaf