Kritiek op nieuwe wet op de AIVD

donderdag 4 oktober 2007 12:13 | Frank | 4936 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

De Kamer heeft scherpe kritiek op de nieuwe wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken krijgt door die wet te ruime bevoegdheden,vindt een meerderheid van de Tweede Kamer.

In die wet kunnen mensen,bedrijven en organisaties worden verplicht gegevens aan de AIVD te geven.De Kamer vindt dat goed,maar vindt dat niet duidelijk is welke informatie precies moet worden gegeven,door wie en in welke situaties. De minister mag dat zelf bepalen.

De Kamer vindt dat onjuist omdat het om privacygevoelige informatie gaat,en wil er zelf bij betrokken blijven.

Bron: Teletekst

 Quote

Onze diepste angst is niet dat we niet goed genoeg zijn. Onze diepste angst is dat we grenzeloos krachtig zijn. Het is ons eigen licht en niet onze duisternis, die ons afschrikt. We vragen ons af: "Wie ben ik om briljant te zijn?" In feite is de vraag - Wie ben je om dat niet te zijn? Je dient de wereld niet door jezelf klein te houden. Er wordt geen licht verspreid als de mensen om je heen hun zekerheid ontlenen aan jouw kleinheid. En als we onszelf in onze eigen kracht tonen, geven we anderen mensen onbewust toelating hetzelfde te doen.
Nelson Mandela