Britten verdienen 1,7 miljard euro in Irak

maandag 13 maart 2006 10:59 | Frank | 2714 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
LONDEN - Britse bedrijven hebben gezamenlijk zeker 1,1 miljard pond (1,7 miljard euro) verdiend in Irak, sinds de Amerikaans-Britse coalitie Saddam Hussein uit het centrum van de macht verdreef.

Dat blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van de onafhankelijke waakhond voor bedrijven Corporate Watch en de Britse krant The Independent.

The Independent stelt in de maandageditie dat zeker 61 bedrijven garen hebben gesponnen bij contracten in Irak. Het gaat onder meer om bedrijven die actief zijn in de beveiliging, de oliehandel en de architectuur.

Een van de grootverdieners is volgens The Independent Amec. Dat bedrijf zou 500 miljoen pond (774 miljoen euro) hebben verdiend met onder meer het herstellen van elektriciteitsvoorzieningen.

Volgens het onderzoek zijn de daadwerkelijke verdiensten in Irak voor Britse ondernemingen nog veel hoger dan de genoemde 1,7 miljard euro. Veel bedrijven zouden zwijgen over hun contacten in het Arabische land.
Bron: Telegraaf

 Quote

Noem mij bij mijn diepste naam Mijn moeder is mijn naam vergeten, mijn kind weet nog niet hoe ik heet. Hoe moet ik mij geborgen weten? Noem mij, bevestig mijn bestaan, laat mijn naam zijn als een keten. Noem mij, noem mij, spreek mij aan, o, noem mij bij mijn diepste naam. Voor wie ik liefheb, wil ik heten.
dichter zonder naam