Kerry flatert met 'foute grap'

Wo 1 November 2006 20:41 | Frank | 2652 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Een "foute grap" van senator John Kerry is bij de Amerikaanse president Bush en zijn republikeinse aanhang in het verkeerde keelgat geschoten. De man die bij de vorige presidentsverkiezingen werd verslagen door Bush, zei tegen een groep Californische studenten dat ze maar beter hun best konden doen, omdat ze anders "in Irak terecht komen".

Het Witte Huis eist excuses van de Democraat Kerry, omdat hij zou hebben gesuggereerd dat de Amerikaanse soldaten in Irak ongeschoold zijn.

Campagne
Zowel Bush als Kerry voeren campagne voor de congresverkiezingen die op 7 november plaatsvinden. Oorlogsveteraan Kerry vindt dan ook dat Bush alleen in het kader van de campagne struikelt over de opmerking. Kerry wil dan ook geen excuses aanbieden.

Kerry zegt nu dat hij de tekst van zijn toespraak niet exact had gevolgd. Die oorspronkelijke woorden waren harder voor Bush: "Weet je waar je terecht komt als je niet studeert, als je niet slim bent, als je intellectueel lui bent? Dan zadel je ons op met een oorlog in Irak. Vraag dat maar aan George Bush!" De grap zou dus zijn mislukt omdat hij de grap verprutste, zo is de uitleg van de senator.

De opmerking van Kerry kan de Democraten stemmen kosten in de tussentijdse verkiezingen van volgende week. Het is in de VS not done om kritiek te uiten op de jonge mannen en vrouwen die hun leven wagen in Irak.

Beledigend
De Republikeinen hameren er dan ook op dat de opmerking "beledigend" is voor de troepen in Irak. "Wat hij zou moeten zeggen is: 'Oké, ik heb de grap verknald, maar ik bied mijn excuses aan voor de belediging', zo laat een woordvoerder van het Witte Huis weten.

Het wrange is dat de 'foute grap' van Kerry niet eens geheel bezijden de waarheid is: veel toekomstige soldaten worden geronseld onder kansarme jongeren in verpauperde wijken waar het opleidingsniveau laag ligt.

Intussen is Kerry snel begonnen met damage control. Hij heeft een aantal campagnebijeenkomsten afgezegd, omdat hij geen "afleiding" wil vormen.

Bron: NOS

Reacties

  Who Should Apologize?

  Do 2 November 2006 18:28 | Truthseeker |

  Who Should Apologize?
  Video


  The Daily Show Looks At The Humor Of The Bush Administration
  Video


  Andrew Sullivan And Christopher Hitchens Blast Bush And Defend Kerry
  Video


  Olbermann’s Special Comment
  Video


  St. McCain’s look of desperation
  Video


  The Daily Show has a lot of great stuff on their website.


  Bron: CrooksandLiars.com