Balkenende: Geen legalisering softdrugs

Di 13 December 2005 11:26 | Frank | 4472 keer bekeken | 3 reacties | 2 x aanbevolen | Artikel voorlezen
ROTTERDAM - Premier Balkenende ziet niets in experimenten met de regulering van wietteelt, zoals een meerderheid van de Tweede Kamer en CDA-burgemeester Leers (Maastricht) eerder bepleitten.

Tijdens een CDA-partijbijeenkomst in Rotterdam benadrukte Balkenende maandagavond opnieuw de juridische bezwaren tegen het pleidooi. Bovendien is hij er niet van overtuigd dat legalisering de overlast van softdrugs zal oplossen. Hij maakte de vergelijking met de legalisering van prostitutie. „Nu blijkt dat ook daar minder transparantie is en criminele handelingen en vrouwenhandel nog plaatsvinden.”

Balkenende riep de voorstanders van legalisering, waaronder ook de Rotterdamse fracties van PvdA en Leefbaar Rotterdam, op een „eerlijk en duidelijk” verhaal te houden. „Legalisering leidt als vanzelf niet tot de oplossing van overlast”, zei de premier.

Hij is gesterkt na overleg met minister Donner (Justitie) dat er juridisch „forse barrières” zijn en dat legalisering niet past bij de internationale verplichtingen van Nederland. Maastricht ziet juist in regulering van de wietteelt een oplossing van de overlast in het grensgebied.

Een duidelijk beleid betekent volgens Balkenende ook dat de overheid geen xtc-pillen gaat testen. Als dat wel gebeurt, betekent dat een verwarrend signaal aan jongeren, aldus Balkenende.

Volgens Tweede Kamerlid Van der Ham van D66 sluit de premier de ogen voor de werkelijkheid en drijft hij handelaren in de armen van de georganiseerde criminaliteit. Dat zei hij in het tv-programma NOVA. Van der Ham nam zelfs het woord uitlokking in de mond. Volgens hem is er in internationale bepalingen ook wel degelijk ruimte om handelaren op een normale manier aan softdrugs te laten komen.
Bron: Telegraaf

Reacties

  Waneer zijn de nieuwe verkiezingen??

  Di 13 December 2005 11:42 | Frank |

  Nooit meer balkellende..... ehm misschien peter r de vrieskou in sturen. Het zijn ook altijd de mensen die niet blowen die de moelijkheden veroorzaken


  Nederlandse monster

  Wo 31 December 2008 03:12 | waarheenbeatrixdernederlanden |

   

  De Nederlandse regering wil het monster dat hijzelf onder valse voorwendselen (als medicijn) gecreëerd heeft om de staatskist te vullen, vermoorden.
   
  En indien de drugs tegen de drugs verdeeld is, kan de drugs zo niet bestaan! Allemaal  zijn goed of allemaal  zijn slecht!
   
  En als de duivel tegen de duivel opstaat, en verdeeld is, kan de duivel niet bestaan; maar komt aan zijn einde, want hij vecht zichzelf en maakt zijn eigen koninkrijk kapot!
   
  Vertegenwoordiger van de naakte waarheid en de zuivere waarheid.
  www.koninginnlwatismensenrechten.com                                     
  www.dutchkingdomclassjustice.info                                                               
  www.arubainjustice.com                                                                                            
   
  Meer weten, kijk snel op:You Tube carlos13tromp  &  tromp13carlos
   
  Google: Carlos Severino Tromp

  Fuck the VOC van Balkenende

  Vr 2 Januari 2009 19:16 | Vincent Brunott |

  Overlast zal er altijd zijn zo lang er leven bestaat. Laten we dus het leven verbieden... De koffieshop veroorzaakt slechts weinig overlast. Veel minder dan Schiphol, de kroeg om de hoek, het leger of oud- en nieuwvieringen, om maar een paar zijstraten te noemen. Kerncentrales, uitlaatgassen, MRSA-bacterieën, levensvernietigende medicijnen, GEN-mafia's, religies en roofdierkapitalisme laat ik hier maar even buiten beschouwing...

  Het aantal overlast veroorzakende zijstraten is trouwens oneindig. Balkenende is er maar eentje van. Maar wel goed voor het creëren van een verstikkende sfeer hier in Nederland. Al was het alleen maar omdat het bekrompen gedachtengoed dat hij zich van huis uit heeft laten aanpraten, steeds weer de publieke ruimte dreigt te vullen...

  Voor het niet langer gedogen van softdrugs beroept hij zich op 'internationale verplichtingen'. Maar die ontstaan door ons een 'Verenigde Staten van Europa' door de strot te duwen en tenslotte, al even ondemocratisch, een wereldregering...

  Hij snapt ook niet dat beschaving iets innerlijks is. Hij denkt dat beschaving ontstaat door de mens te verbieden zich te uiten...

  Maar daar worden mensen juist beesten van! En terecht!