Philips ontwikkelt een houtkachel die levens redt en kernenergiebronnen spaart

Vr 3 Maart 2006 19:49 | Frank | 5666 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Philips Research heeft vandaag bekendgemaakt geslaagde proeven te hebben afgesloten met een houtkachel die bedoeld is om te worden gebruikt om te koken door gemeenschappen die momenteel afhankelijk zijn van minder efficiënte middelen.

De kachel reduceert de emissie van rook en giftige stoffen die naar verluidt verantwoordelijk is voor 1,6 miljoen doden per jaar. De kachel brandt tevens efficiënter om de bestaande energie­toevoerketen minder zwaar te belasten zonder dat dit afhankelijkheid van niet-hernieuw­bare energiebronnen met zich mee brengt. Tot 300 miljoen gezinnen in de armste gebieden van de wereld zouden hier baat bij kunnen hebben.

Bij een goed gebruik zorgt de houtkachel in vergelijking met traditionele houtvuren met drie stenen voor een vermindering van het brandstofverbruik met maximaal 80%. Afgezien van sneller en gemakkelijker koken, betekent dit energierendement dat de kachel de kosten kan besparen van de tijd die nodig is om brandstof te verzamelen, terwijl tevens de ontbossing wordt vertraagd.

Lees hier het hele artikel

Nee dit is geen reclame voor Phi*$%ps, dit is goed nieuws!

Bron: Philips