Duiven laten grootste champagnetoren heel

Do 12 Januari 2006 03:38 | Frank | 2508 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
AMSTERDAM - Het is stapelaars woensdag in de Amsterdamse RAI gelukt de grootste champagnetoren ter wereld te bouwen zonder dat twee duiven het feestje verpestten. De al dagen zwoegende stapelaars sloegen in de ochtend alarm toen de twee vogels de Parkhal van de RAI binnenvlogen. Gevreesd werd dat de duiven de wereldrecordpoging zouden verprutsen en er een ravage zou ontstaan door vallend glas.

„We hielden er serieus rekening mee dat we actie moesten ondernemen”, aldus organisator Gert-Jan Stok van de Stok & Huisman Horeca & Evenementen Groep. In eerste instantie zou hij zoeken naar een diervriendelijke oplossing om de duiven te verjagen. „We wilden niet dezelfde toestanden als met de Domino-mus.”

Als de beesten te dicht in de buurt van de champagnetoren zouden komen, zouden ze toch worden uitgeschakeld. „Het kan een gevaar opleveren voor de bouwers. Zij kunnen verwondingen oplopen als de toren instort.” De laatste uren voor de vestiging van het record waren de duiven tot opluchting van de glazenstapelaars niet meer gesignaleerd.

Tv-presentator Robert ten Brink zette woensdagmiddag met vaste hand het 35.990e glas neer op de zeven meter hoge pyramide van champagneglazen. Met de toren hopen de organisatoren een plekje te krijgen in het Guiness Book of Records. Het oude record, in 1999 gevestigd in het Kurhaus Hotel in Scheveningen, staat op 30.856 champagneglazen.
Bron: Telegraaf (en anderen)