Maak je eigen Trojaanse paard met handige doe-het-zelf kit

Di 5 September 2006 11:09 | Frank | 8348 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen
Vroeger had je voor het schrijven van een virus nog kennis, tijd en ervaring nodig. Hierdoor was het lange tijd niet lucratief om malware te schrijven, maar die dagen zijn inmiddels voorbij. Tegenwoordig kan iedereen zijn eigen worm, Trojaans paard of virus maken. Het enige dat nodig is, is een van de vele beschikbare tools en doe-het-zelf kits.

De meeste toolkits zijn vrij eenvoudig van opzet, maar soms verschijnt er een tool die zelfs anti-virusonderzoekers doet opkijken. De "basic Trojan package" ontwikkeld door 'Rat Systems' is zo'n tool. De software helpt bij het maken, verspreiden en beheren van Trojaanse paarden.

De kit maakt Trojaanse paarden die gegevens van financiele websites stelen en een backdoor aanbrengen. Daarnaast zorgt de "polymorphic code generator" ervoor dat de malware moeilijk door virusscanners te herkennen is. Om de Trojan te verspreiden heeft men exploit code toegevoegd zodat de beginnende "virusschrijver" de malware op zijn website kan plaatsen om nietsvermoedende bezoekers te infecteren.

Voor mensen die helemaal geen idee hebben waarmee ze bezig zijn is er ook een uitgebreide handleiding waarin de makers duidelijk beschrijven hoe je het Trojaanse paard kunt maken en gebruiken, en dat allemaal voor slechts 20 dollar.

YaYaBLa is virusvrij hoor
Bron: Security.nl