Crackers doen aanval op wereldwijd internetverkeer

woensdag 7 februari 2007 13:02 | Frank | 3677 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Op de dag voor een veiliger Internet hebben Crackers voor een korte periode zeker drie van de dertien computers uitgeschakeld die het wereldwijde internetverkeer ondersteunen. Volgens experts gaat het om één van de zwaarste aanvallen op het internet sinds 2002.

Hoewel de gemiddelde internetgebruiker geen weet had van de urenlange aanval, waren computerdeskundigen achter de schermen druk in de weer om voor het internet vitale verbindingen vrij te maken van de enorme hoeveelheden data waarmee crackers ze probeerden te overstelpen.

Deskundigen wisten de herkomst van een groot deel van de data terug te leiden op Zuid-Korea. De aanval leek zich te concentreren op het bedrijf UltraDNS, dat onder meer het internetverkeer regelt voor websites die op '.org' eindigen.

De aanval van dinsdag was minder ernstig dan die van oktober 2002, toen dezelfde dertien servers onder vuur lagen. Door technologische vooruitgang hebben andere computers over de hele wereld een deel van het werk van de getroffen servers overgenomen, waardoor ze minder kwetsbaar zijn geworden.

Bron: Nieuws.nl
Externe link: http://www.nieuws.nl

 Quote

The sharing of joy, whether physical, emotional, psychic, or intellectual, forms a bridge between the sharers which can be the basis for understanding much of what is not shared between them, and lessens the threat of their difference.
Audre Lorde