Greenpeace vernielt koraalrif

Tuesday 1 November 2005 17:40 | Frank | 2418 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

De Rainbow Warrior 2 vernietigde koraalrif.milieuorganisatie Greenpeace krijgt van de Filipijnse autoriteiten een boete van 9.675 euro voor het beschadigen van een beschermd koraalrif.

Foute navigatie
In het zeepark van Tubbataha, door de UNESCO erkend als werelderfgoed, heeft het Greenpeaceschip Rainbow Warrior II maandag 160 vierkante meter koraalrif vernield. Een verantwoordelijke van de milieuorganisatie in de Filipijnen erkent de fout en wil de boete betalen. Volgens Red Constantino is de beschadiging het gevolg van een accidenteel manoeuvre. "De kaart gaf aan dat we op anderhalve mijl (2,4 km) van het rif waren toen het schip de bodem raakte". Hij benadrukte dat het navigatieplan aangeleverd werd door de cartografische diensten van de Filipijnse overheid. De Rainbow Warrior II bevindt zich momenteel in de zee van Sulu in het kader van een promotiecampagne ter bevordering van natuurlijke energie.

Bron: yayabla.nl
Externe link: http://www.yayabla.nl

 Quote

the reason that man is called man is because he must have the moral codes to live in the world with the standard of human morality as well the human way of existence.
mr.Li Hongzhi