Daar gaan we weeeeeer! (het schrikbewind van bush)

Ma 30 Januari 2006 13:39 | Frank | 2857 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
BRUSSEL - Iran presenteert maandag tijdens overleg met de Europese Unie een nieuw voorstel om een eind te maken aan het conflict over het Iraanse nucleaire programma. Een welingelichte diplomaat zei dat het zespuntenplan onder meer zou inhouden dat Teheran onder bepaalde voorwaarden akkoord gaat met een aanbod van Moskou om uranium voor Iran te verrijken.

Later op de dag in Londen zullen de Europese Unie en de Verenigde Staten proberen Rusland en China te overtuigen om diplomatieke actie tegen de islamitische republiek te steunen.


Washington vreest dat Iran in het geheim werkt aan een kernwapen. Teheran zegt kernenergie nodig te hebben om elektriciteit op te wekken. Het IAEA, de nucleaire waakhond van de Verenigde Naties (VN), houdt donderdag een crisisvergadering over Iran.

Precies deze strategie werd toegepast in de oorlog tegen irak. Hij werkte toen en zal nu nog wel werken is de overtuiging in Washington denk ik. De gevestigde orde in Amerika wil hiermee de aandacht op hun eigen arsenaal aan kernwapens afwenden.

Bron: Telegraaf / Frank