Kritiek SP op 'Wat voor eikel ben jij?'

maandag 1 mei 2006 10:37 | Frank | 2168 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

De normen- en waardenwebsite van de overheid 'Wat voor eikel ben jij?' is verspilling van belastinggeld en respectloos voor jongeren, vindt de SP.

Over de balk
Ook is het ongepast dat op deze overheidssite flink reclame wordt gemaakt voor Microsoft. Kamerlid Irrgang noemt de 1 miljoen euro voor de campagne 'over de balk gesmeten'. "Uit diverse enquêtes blijkt dat jongeren zich niets van dit soort campagnes aantrekken." Hij vraagt de verantwoordelijke ministers om uitleg.

Arrogant
De jongerenafdeling van de partij maakt zich boos over de toon van de campagne. "Wat hebben jullie gedaan de afgelopen 3 jaar waardoor jullie je zo'n arrogante houding kunnen aanmeten?" Als antwoord heeft de SP de website www.watvooreikelszijnjullie.nl gelanceerd, waarop bezoekers de 'Über Eikel' van het kabinet kunnen kiezen.

Bron: RTL
Externe link: http://www.rtl.nl

 Quote

Iedereen ontdekt vroeger of minder vroeg in zijn leven dat het volmaakte geluk onbereikbaar is, maar weinigen staan stil bij de tegenovergestelde gedachte: dat hetzelfde geldt voor het volmaakte ongeluk. De krachten die zich tegen de verwezenlijking van die beide uitersten verzetten zijn van dezelfde aard: ze komen voort uit onze menselijke staat, die niets dat oneindig is verdraagt.
Primo Levi