Soli-actie Spitting image verdonk

Ma 10 Oktober 2005 00:00 | Frank | 3213 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
Actie in solidariteit met degene die nu vastzit na spugen op verdonk.

Spitting image!

Afgelopen nacht hebben activisten leuzen aangebracht op het gebouw van de Vreemdelingendienst te Nijmegen. Mooie aanleiding hiervoor was het arresteren en tot op heden detineren van de bespuger van Verdonk. Waren wij niet tegen het koninklijk huis, dan waren we van mening dat deze jongeman een lintje verdiende. Aangezien wij dat wel zijn, en ons daarbij ook niet bepaald in de positie bevinden om lintjes toe te kennen, laten wij onze waardering op een andere manier blijken.

Waar zijn de tijden gebleven dat wanbestuurders met pek en veren de stad uit werden gestuurd. Hoeveel mensenlevens moet Verdonk nog op haar conto schrijven voordat ze aftreedt. En hoeveel onschuldigen worden er nog opgepakt om een onmenselijk beleid te rechtvaardigen.

Een minister die altijd prat gaat op duidelijke taal zou het gebaar moeten waarderen. Want laat er geen misverstand over bestaan, een klodder spuug in haar gezicht, beter hadden wij haar in ieder geval niet duidelijk kunnen maken wat we van haar beleid vonden.

Uberhaupt lijkt praten met een minister wier beleid van leugens en achterbaksheid aan elkaar hangt en die niet in discussie wil gaan met mensen die terecht spreken van deportatie bij voorbaat een tot mislukken gedoemde operatie.

Verdonk zegt geschokt en ontdaan te zijn van een beetje spuug. We vinden het moeilijk om te geloven dat een minister die van provoceren en stigmatiseren van hele bevolkingsgroepen haar hobby heeft gemaakt en die bovendien vluchtelingen zonder greintje van emotie keihard laat barsten over het gebeurde zulke gevoelens kan hebben.

Tevens zouden we het interessant vinden indien Verdonk het gebeurde met dezelfde bewijslast moest zien te bewijzen als vluchtelingen hun vluchtverhaal. Met andere woorden, pas als Verdonk 5 schriftelijke verklaringen van alle deelraden van Amsterdam kan overleggen, alsmede een leeftijds- en taalonderzoek ondergaat en bovendien onderbouwd aan kan tonen dat ze echt ook in andere delen van Nederland het risico loopt op een gelijke behandeling, pas dan heeft ze eventueel, na een jaar of 5 beslistijd, recht om te klagen.

Tot die tijd zeggen wij

Verdonk is verschrikkelijk Spugen is gaaf Spugen op Verdonk is verschrikkelijk gaaf

Bron: Indymedia