Justitie en politie gaan 'jou' afluisteren en jij betaalt

donderdag 22 februari 2007 10:41 | Frank | 4988 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen

Internetaanbieders moeten zelf de kosten betalen om hun netwerken voor justitie aftapbaar te maken.Provider XS4ALL heeft een zaak hierover bij de rechtbank in Den Haag verloren.

De rechter oordeelde dat ''de winstgevendheid van het bedrijf door de aftapbaarheidswetgeving in enige mate wordt aangetast.'' De rechtbank ziet echter geen mogelijkheid de overheid te verplichten een vergoeding te betalen aan de internetaanbieders. Volgens de grondwet mag de rechter deze verplichtingen niet toetsen.

Justitie en politie gebruiken de internet-tap om het surf- en mailgedrag van 'verdachten' te volgen.XS4ALL heeft naar eigen zeggen al een half miljoen euro uitgegeven voor het aftappen. Dit zal wel met zich meebrengen dat de rekening van uw provider omhoog gaat en u dus zelf de kosten moet betalen voor deze spionage.

Bron: Diversen dagbladen

Reacties

    Betalen voor aftappen

    maandag 30 april 2007 18:13 | Vincent Brunott |

    Via de belastingen betalen we al zo'n beetje alles wat de poltie doet. Eigenlijk lijken de kosten die waarschijnlijk door providers aan gebruikers doorberekend gaan worden voor het aftapbaar maken van het internetverkeer een beetje op een belastingsverhoging die eenzijdig geheven wordt over de inkomens van geregistreerde internetgebruikers i.p.v. over alle inkomens. Ik vraag me af of dat eigenlijk wel eerlijk is? Nog afgezien van de kernvraag: Hoe ver mag en moet de overheid gaan in het controleren van haar onderdanen? En welke risico's zijn daar aan verbonden?