Big Brother Award voor minister Verdonk

zaterdag 28 januari 2006 21:55 | Frank | 3372 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
Minister Verdonk van Vreemdelingenzaken heeft een Big Brother Award 'gewonnen'.  

Privacy
De prijzen worden jaarlijks uitgereikt aan mensen of instellingen die slordig omgaan met de privacy. Verdonk kreeg de prijs voor de fout waardoor van uitgeprocedeerde asielzoekers in hun eigen land bekend werd dat ze in Nederland asiel hadden aangevraagd. Dat hoort geheim te zijn.

Andere winnaars
Platenmaatschappij Sony BMG kreeg een Award voor muziekcd's die spyware op pc's installeerden. Het Flevoziekenhuis kreeg een Award voor de slechte beveiliging van patiëntendossiers. Ook het kabinetsplan voor de centrale opslag van biometrische gegevens voor het nieuwe paspoort, werd bekroond.

Positieve bijdrage
De Awards worden uitgereikt door burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom. De Winston Award, een prijs voor een positieve bijdrage aan privacybescherming, ging naar Eerste Kamerlid Franken van het CDA. Bits of Freedom prijst zijn aanhoudende verzet tegen de Europese bewaarplicht voor bel- en internetdata.
Bron: RTL
Externe link: http://www.rtl.nl

 Quote

The sharing of joy, whether physical, emotional, psychic, or intellectual, forms a bridge between the sharers which can be the basis for understanding much of what is not shared between them, and lessens the threat of their difference.
Audre Lorde