Schoolboeken worden gratis

maandag 2 oktober 2006 12:29 | Frank | 3768 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen
Ouders hoeven in de toekomst niet meer, (maar ook niet minder) te betalen voor schoolboeken. Dit hebben de leden van CDA en PvdA op hun partijcongressen besloten. Zo schrijft het parool.

Voor dit plan zal een ruime meerderheid in de Kamer te vinden zijn. SP en ChristenUnie pleiten er al langer voor. In plaats van de ouders zullen de scholen de boeken aanschaffen. Waar de benodigde vierhonderd miljoen euro vandaan komen, is volgens het parool nog niet duidelijk. Volgens mij komt het dalijk gewoon uit de schatkist en betalen de ouders indirect toch de schoolboeken. Dus dit valt weer in de categorie verkiezingsstunts.

Bram Peper, voorzitter van de vereniging van educatieve boekverkopers, vreest dat schoolboeken nu minder vaak worden vervangen. Doordat verkopers en uitgevers minder aan schoolboeken verdienen, zullen ze ook minder kunnen investeren in nieuwe lesmethoden, aldus Peper.
Bron: Parool
Externe link: http://www.yayabla.nl

Reacties

  Gratis schoolboeken

  woensdag 7 februari 2007 18:36 | Frank |

  De invoering van de gratis schoolboeken hing af van het tempo van de formatie. Het CDA gaat ervan uit dat het nieuwe kabinet er in zal slagen al in het komend schooljaar de boeken gratis te maken. Scholen krijgen dan extra geld van de overheid om de leermiddelen aan te schaffen.

  In het akkoord staat verder dat scholen niet worden verplicht alle leerlingen te accepteren. De PvdA wilde een acceptatieplicht omdat vooral bijzondere scholen leerlingen met een achterstand de deur zouden wijzen. Het CDA heeft zich altijd tegen deze maatregel gekeerd.

  Vanaf 2008 komen er wel vaste aanmeldmomenten voor leerlingen in het basisonderwijs. De PvdA pleitte daar al eerder voor omdat vooral allochtone ouders achter het net visten bij het aanmelden van hun kinderen voor de beste en populairste scholen. Bij grote belangstelling voor een school kan er geloot worden.


  Tegenover de gratis boeken staat wel dat niemand de school mag verlaten zonder afgeronde opleiding.


  Zou Nederland nu echt slimmer worden of word er nog meer propaganda geplaatst in deze leerboeken?


 Quote

Iedereen ontdekt vroeger of minder vroeg in zijn leven dat het volmaakte geluk onbereikbaar is, maar weinigen staan stil bij de tegenovergestelde gedachte: dat hetzelfde geldt voor het volmaakte ongeluk. De krachten die zich tegen de verwezenlijking van die beide uitersten verzetten zijn van dezelfde aard: ze komen voort uit onze menselijke staat, die niets dat oneindig is verdraagt.
Primo Levi