Haaien leggen loodje voor grote geld

dinsdag 13 december 2005 11:28 | Frank | 3297 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen
AMSTERDAM - Tijdens de Miljonair Fair die afgelopen week in de Rai in Amsterdam plaatshad, zijn drie zwartpuntrifhaaien gestorven. Ze vormden het decor van een stand van een communicatiebedrijf en bevonden zich in een enorm aquarium, waar mensen overheen konden lopen. De haaien overleefden de eerste nacht op de beurs niet.

Wat precies de doodsoorzaak van de vissen is geweest, is nog een raadsel. De standhouder verklaarde dat de haaien tot 03.00 uur 's nachts zijn verzorgd en dat een bewaker ze daarna dood aantrof. „We hebben geen idee wat er is gebeurd en zijn het aan het uitzoeken. Maar dat is erg ingewikkeld.”

De dierenbescherming Amsterdam liet weten dat de vissen mogelijk dood zijn gegaan door stress. „Dit bewijst maar weer eens dat je zoiets niet moet doen om een beurs op te leuken. Haaien zijn stressgevoelig en horen niet in een bassin”, aldus een woordvoerster. De organisatie van de Miljonair Fair zei de dood van de twee maanden oude haaien te betreuren.
Bron: Telegraaf

Reacties

    Dieren als decor..

    dinsdag 13 december 2005 14:08 | Innercircle |

    Ik word boos als ik dit lees.


 Quote

You must understand the whole of life, not just one little part of it. That is why you must read, that is why you must look at the skies, that is why you must sing, and dance, and write poems, and suffer, and understand, for all that is life.
Krishnamurti