Deel geredde paarden naar de slacht

dinsdag 7 november 2006 10:40 | Frank | 2588 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
Een belangrijk deel van de paarden die vrijdag bij het Friese Marrum zijn gered uit een overstroomde kwelder, wordt geslacht. De halfwilde dieren van de familie Lootsma zijn zowel voor de slacht als voor de verkoop, aldus veearts Marten de Vries uit Hallum.

De Vries heeft de ruim honderd paarden, die vrijdag werden gered, geïnspecteerd. "Ze hebben geen ziektes", aldus de veearts. Het vee gaat terug naar Lootsma, waarna hij weer met de dieren kan fokken voor de slacht en de verkoop, aldus Nico Minnema van It Fryske Gea, eigenaar van de kwelder waar de paarden vastzaten.

In de nacht van dinsdag op woensdag raakten de paarden buitendijks ingesloten nadat een storm het zeewater had opgestuwd. Zeker achttien paarden verdronken die nacht. Hoeveel paarden precies zijn verdronken en hoeveel er vrijdag zijn gered, wist Lootsma niet te zeggen.
Bron: FOK!
Externe link: http://www.fok.nl

 Quote

Om het heelal te zien in een korrel van graan, en een hemel in een wilde bloem, Houd de oneindigheid in de palm van je hand en de eeuwigheid in een uur te gaan"
(vrij naar William Blake)