Vraagtekens bij moord op Louis Sévekè

Do 29 Maart 2007 15:29 | Frank | 3098 keer bekeken | 3 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Ik ben geen rechercheur, maar wel een onderzoeker. Ik vind het dan ook uitermate vreemd dat iemand die verantwoordelijk gehouden wordt voor de moord op louis Sévekè, de dag na de moord aan de andere kant van Nederland een bankoverval pleegt en dit dan vervolgens allemaal in zijn dagboek opschrijft. Een bankovervaller en moordenaar die een poeziealbum bijhoud vind ik dan ook een uiterst vreemde zaak.

Ook zegt de verdachte Martinus Hendrikus T. alleen te hebben gehandeld inzake de moord op Sévekè terwijl uit het 1 1/2 jaar duurende onderzoek toch echt naar voren is gekomen dat hij in een opel vectra is gestapt bij 2 andere mannen.

Het krakerssmilieu word nu ook afgespiegelt als een netwerk van criminelen in de mainstream media. Terwijl het juist de vastgoedsector is die er voor zorgt dat er niet genoeg betaalbare woningen op de markt zijn en daarmee het kraken in stand houd. Zijn dat dan niet de echte criminelen?

Overigens woonde de vermoorde Louis Sévèke nooit samen in een kraakpand met de 38-jarige man die is opgepakt voor de moord. Dat hebben familie en vrienden van Sévèke donderdag in een verklaring gezegt.

band Louis en dader
Louis is niet verantwoordelijk geweest voor het vertrek van de verdachte uit de Nijmeegse kraakbeweging. Het was niet de werkwijze van Louis om zomaar mensen te beschuldigen infiltrant te zijn. Zulke zware aantijgingen, vond Louis, moesten onderbouwd worden met feiten voordat er over gesproken kon worden. Voor zover wij weten heeft dit met betrekking tot de verdachte nooit gespeeld.

Eind jaren negentig heeft er binnen een Nijmeegs kraakpand een discussie gespeeld. Het ging erom of je als kraker geld mag aannemen van de eigenaar van het gekraakte pand met als doel dat de krakers uit zichzelf vertrekken. De bewoners van het betreffende kraakpand hebben de rest van de Nijmeegse kraakbeweging bij deze discussie willen betrekken. Een aantal personen heeft hierop gereageerd. Een van hen was Louis. Slotsom van de discussie was dat men niet op het aanbod van de eigenaar is ingegaan. De verdachte, één van de bewoners van het betreffende kraakpand, kon zich hierin niet vinden. Dit was mede de aanleiding voor zijn vertrek uit het pand.

Louis en de verdachte kenden elkaar omdat ze een tijd lang beiden in de Nijmeegse kraakbeweging rondliepen. Ze hebben elkaar ontmoet en samen deelgenomen aan vergaderingen. Ze hebben echter nooit met elkaar samengewerkt en er was geen persoonlijke band.

Bron: YaYaBLa / Louis Sévekè.nl

Reacties

  Louis Seveke, Pim foruyn, Theo van Gogh

  Do 29 Maart 2007 18:20 | Truthseeker |

  Ik geloof er ook helemaal niks van.
   
  Dit is mijn zeer beknopte visie betreffende de moord op Louis Seveke. Helaas is het niet daarbij begonnen en moet ik dus bij het begin beginnen.

  Pim kwam aan de macht, Pim was een gevaar. Voor wie was pim een gevaar? Voor de machthebbers van Nederland. Deze machthebbers waren bang. Deze machthebbers hadden al de volledige controle over de top van het CDA, VVD, D66, PVDA, GL, SP, maar nog niet over Pim. Deze machthebbers regeren BOVEN de partijen, en laten de partijen over de kleine dingen discussiëren en laten als het ware de partijen met elkaar bekvechen zodat wij de burgers nog denken dat zij het echt voor het zeggen hebben….

  Maar oke, de machthebbers hadden nu een probleem, wat moesten ze doen? Het idee dat Pim, met Chirac, Blair, Bush en dat soort Elite in Washington aan tafel zou zitten, Hij die onhandelbaar was voor de machthebbers, chantabel, hij die het Koningshuis wilde opheffen, hij die tegen de JSF deal was….oftewel: Pim moest eraan.

  De AIVD kreeg opdracht deze taak zorgvuldig uit te voeren. Volkert kwam in beeld, hij maakte een deal met de AIVD, nadat hij gechanteerd werd voor de moord op milieuambtenaar blabla… dat hij Pim zou vermoorden en dan naar het buitenland kon vluchten…al snel bleek dat hij er was ingeluisd, hij werd na de moord op Pim binnen 5 minuten opgepakt en was weer in handen van de AIVD. Daarna werd er met hem afgesproken dat hij een tijdje zou zitten, de poppenkast zou meespelen, en dan met een Extreme -Makeover ergens kon gaan genieten met een hoop Euro’s. Ik durf dan ook te wedden voor een kratje bier dat Volkert vóór hij officieel uit de gevangenis mag “zogenaamd” om het leven zal komen doormiddel van hartaanval of medegevangene die hem vermoord of iets dergelijks…Terwijl hij natuurlijk allang ergens geniet van de zon, of misschien vermoorden ze hem wel echt....nog beter voor ze.

  Toen was probleem Pim opgelost. Maar de machthebbers zijn slim, en ze wisten wat Pim een sfeer had gecreëerd onder de Nederlandse bevolking. Dus toen werd de hulp ingeroepen van Marionettes Geert en Mat. Geert kreeg de opdracht om de plaats van Pim in te nemen, voordat andere als Bentley Cruzer Heinsbroek, eerdmans, pastors of andere er met die pot vandoor gaan. Mat Herben van Defentie moest binnen de LPF zien te komen en zou er slechts voor moeten zorgen dat er na de moord op Pim niks van de LPF zou overblijven.
  Geert vertrok dus bij de VVD en begon zijn eigen partij. Maar Geert luistert natuurlijk ook gewoon net als voorheen naar de machthebbers en mag slechts het “rechtse-kant spelletje” spelen.

  Toen kwam Theo in beeld… Theo had natuurlijk door wat er aan de hand was. Theo wilde op een artistieke, subtiele manier aan de Nederlandse bevolking duidelijk maken wat er aan de hand was, hij maakte een film over een complot waarin de AIVD Pim vermoord…06/05.

  Ook zei Theo tijdens een uitzending van het programma Nachtlicht het volgende:
  “De kennelijke opluchting waarmee Paars ervan uitgaat dat de dader van de moord op Fortuyn een eenling is, zou het diepste wantrouwen moeten veroorzaken bij de jongens en meisjes van de pers. Maar de Nederlandse pers blinkt vooral uit in het aanschurken bij de macht, niet in machthebbers kritisch volgen. De moordenaar had één kogel over, gewoonte die alleen professionals zich eigen maken. Ik voorspel U dat 't hier niet om één gek gaat, maar om een complot, hoe paranoïde dat ook klinkt.'

  Theo werd een steeds groter probleem, er moest wat een Theo worden gedaan. Ook Theo moest het veld ruimen. Hoe kon de AIVD dit aanpakken? Één voordeel voor de AIVD was dat Theo natuurlijk wel provocerend was. Dit kon bij de juiste aanpak wel eens in hun voordeel gaan werken.
  De AIVD besloot toen om Moslim’s hiervoor te gebruiken, na 9/11 was dit wel makkelijker uitvoerbaar als voorheen. De AIVD haalde de Pim Fortuyn Archieven naar boven en begon te zoeken naar mogelijkheden, toen zagen ze dat ze nog een oud dossier hadden betreft de sexuele relaties tussen Pim en enkele moslimjongens.
  Dit gaf ze een geweldige mogelijkheid. Ze spoorde deze jongens op en geven ze een keus: Beroemd worden omdat je sex had met Pim, of beroemd worden als Hofstadgroep. De jongentjes kozen voor het laatste.
  1 van die jongens, Mohammed B, deed zijn taak, de andere, Samir A enzo diende om de bevolking bang te houden, het allemaal wat echter te laten lijken en als bijkomend voordeel konden de machthebbers er ook nog de nodige wetgevingen doorheen jagen, die mysterieuze Syrier was AIVD.

  Toen kwam Louis in beeld, en Louis, die al jaren lang allerlei smerige zaakjes binnen justitie, AIVD, (BVD), Politie aan het licht had gebracht, en een maand voor zijn dood nog had meegewerkt aan een Documentaire over Theo (gemaakt door Katja Schuurmans) betreffende de “falende” rol van de AIVD, en er was achtergekomen dat een AIVD "infiltrant" enkele handgranaten had geleverd aan de Hofstadgroep, werd dus ook uit het veld geruimd. De AIVD had een diepe hekel aan deze man. En hoe kwam het in de media? Alsof hij alleen maar met linkse krakers omging, terwijl hij al jaren bezig was de AIVD te ontmaskeren en dat is amper aan bod gekomen....Natuurlijk is hij vermoord door allerlei informatie die hij naar buiten wilde brengen over de AIVD, Pim Fortuyn of Theo van Gogh / Rol Hofstadgroep e.d.

  Dit is denk ik wel zo’n beetje wat er is gebeurd. Misschien zit ik er op enkele punten naast, Ongetwijfeld! En ik heb nu ook niet de tijd om het wat professioneler en uitgebreid uit te werken, maar voor mij staat in ieder geval vast dat het wel allemaal met elkaar te maken heeft. Niemand hoeft mij ook te geloven natuurlijk, had ik 4 jaar geleden ook niet gedaan, ik geef slechts mijn idee over dit alles.
  Ik heb nog wel heel veel dingen erbuiten gelaten. Zoals een of andere vreemde / rare complottheorie die opdook na de moord op Pim Fortuyn (Mishima Cyber Command) wat slechts als afleidingsmanouvre diende voor het geval er echt serieuze complotten in omloop kwamen.
  Verder een agent uit Eindhoven die vorig jaar zichzelf en zijn gezin om het leven heeft gebracht, deze agent was als eerste op dat hilversumpark aanwezig toen Pim werd vermoord. Ik denk dat hij of teveel wist en dus vermoord is (misschien naar buiten wide treden?), of niet met informatie over de moord kon leven. hierover stond vorig jaar een groot artikel in de Revu.
  De AIVD tapte mohammed B zijn telefoon af, maar vlak voor de moord op Theo van gogh kocht hij nieuwe GSM, anders hadden ze de moord wel kunnen verkomen, ach wat een pech toch! ...Geloof er niks van.
  De weinige/andere media aandacht die de rechtzaak van Volkert van der Graaf kreeg t.o.v bijv hofstad rechtzaken.
  De rollen van alle geheime diensten onderling, dus de CIA, MI6, de Spaanse/Franse inlichtingen, Mossad, ISI, AIVD, de hele War on Terror is een samenhangsel van allerlei geheime diensten / terreurgroepen. Hun samenwerking is echt voortreffelijk, dus ook hier heeft de AIVD wel de nodige hulp gehad.
  Verder nog heel veel kleine dingen die het voor mij duidelijk maken dat er meer achter de moord op Pim Fortuyn, Theo van Gogh en Louise Seveke zit dan ons word verteld.

  Deze korte artikelen raad ik in iedergeval aan, Daan de Wit is er na deel 10 mee ophouden over te schrijven maar daar zal hij wel zo zijn redenen voor hebben.
  Het eerste half jaar na het lezen van bovenstaande link kon ik het allemaal ook niet geloven trouwens. Volkert was gewoon een eenling, Theo van Gogh was door een extremistische idioot vermoord and thats it. Maar hoe meer ik er op lette en skeptisch naar berichtgeving keek hoe duidelijker het allemaal werd.


  objectieve studie

  Do 29 Maart 2007 18:55 | louise |

   


  Goed artikel Frank, zonder vooringenomen mening subjectieve criteria of subjectieve speculatie


   maar een objectieve studie van een onderzoeker. Ik noem dit echte' journalistiek' ! 


   


  Moord op Sévèke was geen persoonlijke wraakactie

  Do 5 April 2007 08:54 | Truthseeker |

  (Novum) - De moord op Louis Sévèke was niet persoonlijk gericht tegen de Nijmeegse activist. De 38-jarige Rotterdammer Marcel T. die de moord heeft bekend, zou het hebben gemunt op het onderzoeksbureau van de linkse activist. T. zou zich hebben ingebeeld dat hij door dit onderzoeksbureau werd gezien als infiltrant en om die reden uit de kraakbeweging zou zijn verstoten. Dat schrijft de Volkskrant donderdag op basis van bronnen rond het onderzoek.
  T. zou dat geschreven hebben in autobiografische notities die onlangs zijn gevonden. Het plan om wraak te nemen op het Onderzoeksbureau Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Obiv) zou al uit de jaren negentig dateren. Obiv deed onderzoek naar de infiltratie van politie en veiligheidsdiensten in de Nijmeegse kraakbeweging.

  De 41-jarige Sévèke werd op 15 november 2005 met twee kogels van dichtbij neergeschoten in het centrum van Nijmegen. Hij stond onder meer bekend om zijn strijd tegen verondersteld onrechtvaardig optreden door de politie en veiligheidsorganisaties.

  Bron: Trouw