'400 maal meer doden door auto's dan door terrorisme'

donderdag 1 december 2005 09:02 | Frank | 2859 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
LONDEN - De kans dat inwoners van ontwikkelde landen omkomen door een auto-ongeluk is bijna vierhonderd keer groter dan de kans op overlijden als gevolg van internationaal terrorisme. Dat blijkt uit een studie waarover het blad Injury Prevention donderdag bericht.

Elke 26 dagen overlijden er op Amerikaanse wegen evenveel mensen als door de terreuraanslagen van 11 september 2001, aldus Nieuw-Zeelands onderzoek. In tien bij de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) aangesloten landen zijn tussen 1994 en 2003 door terrorisme iets meer dan 3000 doden gevallen. In dezelfde tijd vielen door auto-ongelukken 390 maal meer slachtoffers.

Bron: Telegraaf

 Quote

Kan het denken zichzelf leeg houden? Op dat moment, dan is er die energie. Je hoeft er niet eens om te vragen. Wanneer er ruimte is, is er leegte en daarom kan het vol energie zijn. Dus in rein maken, in het beëindigen van de dingen van het huis, van verdriet, kan het denken helemaal leeg zijn, zonder motivatie, zonder verlangen? Terwijl je hieraan werkt, het huis schoon houdt, komen andere dingen vanzelf. Jij bent niet degene die de aarde daarvoor bewerkt. Dat is meditatie.
Krishnamurti