Bevallen vrouw komt zonder ledematen thuis

maandag 23 januari 2006 11:53 | Frank | 2690 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
Een vrouw uit Florida kwam na een bevalling in het ziekenhuis met een gezonde zoon, maar zonder ledematen thuis. Na de bevalling waren er complicaties opgetreden, zo werd haar verteld. Twaalf dagen later werd ze daarom overgebracht naar een ander ziekenhuis, waar ze een operatie moest ondergaan. Hierna zou ze huiswaarts kunnen keren.

De schrik kwam pas toen Claudia Mejia na de operatie, waarvan haar vooraf niet was verteld wat die inhield, wakker werd op de uitslaapkamer: haar beide armen en benen bleken tot stompjes te zijn ingekort. Het operatieteam had al haar ledematen geamputeerd, omdat ze volgens het ziekenhuis leed aan een acute streptokokken-infectie, een vleesetende bacterie die zich in haar ledematen zou hebben genesteld. Haar lichaam zou in een toxische shock hebben verkeerd als gevolg van deze besmetting.

Meija, die tevens moeder is van een zoon van zeven jaar oud, was verbijsterd over het feit dat er niet met haar was overlegd voor de ingrijpende operatie. Door de ziekenhuisdirectie werd haar echter verteld dat ze het hospitaal maar moest aanklagen indien ze details wilde horen. Inmiddels heeft ze samen met haar man een advocatenteam ingehuurd.
Bron: ANP
Externe link: http://www.fok.nl

 Quote

Onze diepste angst is niet dat we niet goed genoeg zijn. Onze diepste angst is dat we grenzeloos krachtig zijn. Het is ons eigen licht en niet onze duisternis, die ons afschrikt. We vragen ons af: "Wie ben ik om briljant te zijn?" In feite is de vraag - Wie ben je om dat niet te zijn? Je dient de wereld niet door jezelf klein te houden. Er wordt geen licht verspreid als de mensen om je heen hun zekerheid ontlenen aan jouw kleinheid. En als we onszelf in onze eigen kracht tonen, geven we anderen mensen onbewust toelating hetzelfde te doen.
Nelson Mandela