Bevallen vrouw komt zonder ledematen thuis

maandag 23 januari 2006 11:53 | Frank | 2619 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
Een vrouw uit Florida kwam na een bevalling in het ziekenhuis met een gezonde zoon, maar zonder ledematen thuis. Na de bevalling waren er complicaties opgetreden, zo werd haar verteld. Twaalf dagen later werd ze daarom overgebracht naar een ander ziekenhuis, waar ze een operatie moest ondergaan. Hierna zou ze huiswaarts kunnen keren.

De schrik kwam pas toen Claudia Mejia na de operatie, waarvan haar vooraf niet was verteld wat die inhield, wakker werd op de uitslaapkamer: haar beide armen en benen bleken tot stompjes te zijn ingekort. Het operatieteam had al haar ledematen geamputeerd, omdat ze volgens het ziekenhuis leed aan een acute streptokokken-infectie, een vleesetende bacterie die zich in haar ledematen zou hebben genesteld. Haar lichaam zou in een toxische shock hebben verkeerd als gevolg van deze besmetting.

Meija, die tevens moeder is van een zoon van zeven jaar oud, was verbijsterd over het feit dat er niet met haar was overlegd voor de ingrijpende operatie. Door de ziekenhuisdirectie werd haar echter verteld dat ze het hospitaal maar moest aanklagen indien ze details wilde horen. Inmiddels heeft ze samen met haar man een advocatenteam ingehuurd.
Bron: ANP
Externe link: http://www.fok.nl

 Quote

The sharing of joy, whether physical, emotional, psychic, or intellectual, forms a bridge between the sharers which can be the basis for understanding much of what is not shared between them, and lessens the threat of their difference.
Audre Lorde