CHARLY, CHARLU, CHARLIE, CHARLATAN?

Ma 10 Oktober 2005 00:00 | Frank | 1913 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Vandaag kreeg ik een eigenaardig verzoek via het contactformulier van YaYaBLa. Of ik zo vriendelijk wilde zijn om de term "oplichter" uit de zoekbalk te halen van mijn website. Toen nog geen idee waar dat over ging.

De mail zoals ik die kreeg:

Het volgende bericht is afkomstig van: Charly
>>
Telkens men Eric Naeyaert indrukt op uw site YaYabla staat er een
storende tekst oplichter bij. Dit is geplaatst vanwege
Grenswetenschap.nl, kan u dat woord oplichter en de bijhorende teksten
deleten?

>> Charly

Mijn response:
Hallo Charly,
>
Kunt u iets specifieker zijn, bijvoorbeeld welke pagina? Het adres in de
adres-balk van uw browser graag kopiëren en plakken.
Eventueel met een schermafdruk, indien mogelijk? knoppen: (shift & prt-scr) indrukken


Met vriendelijke groet,

Frank

Wederom response van Charly:
>
Frank als u de naam en voornaam intikt, dan krijgt u een aantal crawls op Grenswetenschap.nl
van een concurrent die bij de artikels van Charly telkens de naam Eric en Naeyaert oplichter of oplichting bijplaatst.
Het gaat om Jurgen Deleye een uitkeringsgerechtigde die van het ziekenfonds leeft en dag en nacht
mijn teksten in een negatief daglicht plaatst. De man is een zware borderliner.
Aldus Charly.

Ik heb de goede man snel weer een mailtje gestuurd en uitgelegd dat dit waarschijnlijk op Google is en niet op YaYaBLa.
Waar hij zichzelf ook al geruime tijd probeert te verkopen, onder de naam Charly.
Ik ben een erg handige webmaster. Het is voor mij geen probleem om je in de zoekresultaten van Google te krijgen, maar weer uit de index van de zoekgigant is een geheel ander verhaal.

Nieuwschierig als ik ben, ging ik dan toch maar naar google en typ de naam Eric Naeyaert in het zoekvakje. Zowaar vult google de zoekopdracht al snel aan met de term "oplichter" erachter.

Al snel vind ik in de resultaten de site van grenswetenschappen.nl(GW) bij het artikel "Het malafide medium" van 13-01-2009 en daar lees ik zowaar dat hij een rechtzaak verloren heeft tegen deze website. Die hij nota bene had aangespannen tegen GW omdat ze o.a. gezegd zouden hebben dat hij hoogmoedig was en hij een misleidend beeld van zichzelf schetste. Tsjonge jonge...

Google bood mij nog meer resultaten aan, waaronder een artikel op geenstijl.nl waarin deze meneer ook al op ongelukkige wijze google probeert schoon te vegen. Maar ook lees ik tot mijn verbazing dat hij dit verzoek al eerder heeft gedaan aan ene "Jeroen Google". :) Nu zijn we inmiddels 4 jaar verder, sinds het artikel op jeroen.com en heeft hij mij uitgekozen om de google cache is goed op te schonen. Ik kan dat echter ook niet, althans ik kan wel de artikelen die op mijn website staan verwijderen, maar ja dat is dan weer cencuur. Eric heeft heeft klaarblijkelijk nog niets bijgeleerd in de afgelopen 2 jaar.

Ik heb nog even gedacht, ja wat moet ik hier nu mee? Dus ik Google nog wat verder... kom ik bij dit artikel uit "Crimineel jurgen deleye ontmaskerd als madbello" Hierin word  Jurgen te koop aangeboden als webdesigner met wel zeer bijzondere eigenschappen. Al heb ik wel wat moeite met lezen van de advertentie. Het komt er in het kort op neer dat Jurgen blowt. Ofzoiets... (Ik heb geen wederhoor gedaan, dus misschien is hij wel een broer van Bin Laden, stiekem)


Echter was ik er al snel van overtuigd dat ik niets opheb met religie en geloof en al zeker niet met bijgeloof en voel ik mij derhalve genoodzaakt om u van dit voorval op de hoogte te brengen. Of zoals het al eerder goed werd geformuleerd op GW: "Eric Naeyaert is nogmaals busted. Geen probleem om onder diverse nicknames op internet aanwezig te zijn, doen we voor de lol zelf ook, maar je eigen persoontje gaan zitten verdedigen is een andere zaak. Dat is beïnvloeding en sturen van de perceptie op een onheuse manipulatieve manier." Verder wil ik hier nog aan toevoegen dat ik natuurlijk niet openlijk ga beweren dat naeyaert een charlatan zou zijn, die mensen oplicht, bedriegt en vernedert. Dat moet je zelf maar google.

Tja Charly, dit had je natuurlijk al lang zien aankomen of niet? Overigens Charly denk ik wel dat door dit bericht de term "eric naeyaert oplichter" net iets hoger word weergegeven in Google, misschien iets minder storend.

Peace!

En Deleten doen we niet.