Joran lacht weer iedereen uit

Ma 14 December 2009 10:09 | Crimesite | 2773 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
VIDEO - Jullie hadden er op kunnen wachten want als Joran weer in beeld is zitten wij net als die miljoenen andere kijkers op het puntje van de stoel om voor de zoveelste keer bevestigd te krijgen dat Joran liegt dan wel de waarheid spreekt en vervolgens een lange neus trekt naar alles en iedereen die zich sinds de verdwijning van Natalee Holloway wereldwijd betrokken voelen bij wellicht een van de grootste verdwijningsmysteries. De winnaars van dit mediaspektakel kennen we natuurlijk allemaal. De eerste is Joran zelf en de tweede is Peter R. de Vries die met Joran de kijkcijfers voor zijn programma sky high zag opkluunen. Helemaal klaar waren we er voor, waarschijnlijk met nog een paar miljoen kijkers zaten we te wachten dat Joran nu bij de Rotterdamse speurneuzen, althans van het verhoorduo was er één ‘’ingevlogen’’ van het overzeese eiland van zon en zonde.

Peter R. de Vries besteedde voor de zoveelste keer aandacht aan het fenomeen Joran van der Sloot, want daar kun je ondertussen wel van spreken. Het politieverhoor werd zondagavond in zijn programma uitgezonden en liet een kijkje in de verhoorkeuken van de politie zien. Grote verwachtingen hadden we niet want tot nu toe wist Joran iedereen aan zijn zegekar te binden. Bij Pauw & Witteman deed hij dat met fysieke middelen, het ‘’wijnincident’’ waarbij hij Peter R. de Vries voor joker zette en daarna deed hij het nog eens dunnetjes over tijdens de veelbesproken autoritten waar hij door undercover Patrick van der Eem werd verleid om uitspraken te doen over die veelbesproken nacht met Natalee Holloway. Feit is dat Natalee sinds die close encounter met Joran spoorloos is verdwenen, net als de sportschoenen (we blijven er bij dat die schoenen de oplossing van de zaak zijn) van Joran overigens. En nu we Joran elke keer een beetje beter hebben leren kennen denken wij dat hij die sportschoenen meer mist dan dat hij Natalee mist.

Maar goed, gisteravond zagen we een Joran in optima forma. Verbazingwekkend dat je op zo’n jonge leeftijd al zo gepokt en gemazeld bent om in een politieverhoor, en vergeet die andere verhoren niet op dat beruchte eiland waar ze ongetwijfeld hebben gedacht om ook maar met hem te gaan waterboarden omdat ze toen ook al hoorndol van hem werden vanwege zijn houding en de ondervragers niet bij machte waren om Joran tot een bekentenis te krijgen. Maar dat ze op dat eiland steken hebben laten vallen en de zaak stinkt is buiten kijf.

Ook in de uitzending van zondagavond zag je het onvermogen van de ondervragers, waarschijnlijk niet de eerste de besten, om Joran het vuur aan de schenen te leggen. Je kon zelfs als leek zijnde zien dat als het hem te heet onder zijn zitvlak werd hij zich beriep op eerder afgelegde verklaringen. Zo doorzichtig omdat hij natuurlijk zelf niet meer wist wat hij allemaal bij elkaar heeft gelogen. Dus dan kan je maar beter je mond houden, zal hij gedacht hebben. Dat hij schuldig is aan het verdwijnen van Natalee Holloway vinden intussen hele volksstammen, maar we kunnen ons nu, sinds gisteren, wel voorstellen dat je Joran nooit veroordeeld krijgt als je hem zo verhoort als we gisteren zagen. Je weet dat hij liegt, bedriegt en schijt heeft aan zijn ondervragers maar feit is dat hij er wel steeds mee wegkomt. Dan kun je er wel een hele horde body language deskundigen op loslaten die allemaal vinden dat hij aan het liegen is, of de waarheid spreekt tijdens zijn autoritten met de inmiddels gesjeesde Van der Eem, maar het zet geen zoden aan de dijk. Joran blijkt gewoon veel te slim voor iedereen. Wat dat betreft is er voor hem een grote toekomst weggelegd want er zijn hele volksstammen die zich graag laten bedriegen en in Joran's geval, laten kezen door types als Joran.

Als iedereen zich daar nu bij neerlegt want elke keer dat Joran op tv is te zien maken we ons steeds belachelijker. De enige die met een stijve naar die uitzending zit te kijken is Joran zelf waarschijnlijk. Die ligt helemaal in een deuk als hij ziet hoe hij de crème de la crème van de speurneuzen voor joker zet.
Een tip voor de Emmy-award winnaar van 2008 is om zijn volgende uitzending met miljoenen kijkers vol te spugen door gebruik te maken van een vrouwelijke infiltrant die zich maandenlang door Joran laat infiltreren om niet zozeer uit de waarheid uit hem (af) te trekken, want dat gelooft toch geen hond meer, maar veel belangrijker, waar hij dat arme kind heeft (achterge)laten.


https://www.youtube.com/watch?v=2IUGGkHfBRU&feature=player_embedded
Bron: Crimesite