El Senor Joran van der Sloot krijgt een warme ontvangst in Peruaanse bajes

dinsdag 8 juni 2010 18:44 | Crimesite | 3546 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Wat een deceptie moet het voor Joran zijn geweest dat hij in Zuid-Amerika tegen de lamp is gelopen. Uitgerekend in zijn hotelkamer wordt een dood meisje aangetroffen. Al snel wordt duidelijk dat ze door geweld om het leven is gekomen en dat Joran daar al vrij snel van verdacht wordt. Nog verdachter is het dat hij meteen zijn hielen lichtte om niet lang daarna door de Chileense politie in de kladden te worden gepakt en nog sneller dan wij in Europa gewend zijn retour Peru wordt gestuurd. Wat een mazzel dat Joran in Peru achter het gaas zit. Daarover later. Zeker voor degenen die Joran al sinds 2005 er van verdenken de hand in de verdwijning van Natalee Holloway te hebben gehad.  Joran trok sindsdien veel aandacht en twijfelaars over de streep vanwege zijn (on)bewuste  optredens in de media en hele volksstammen er inmiddels van zijn overtuigd dat hij Natalee Holloway niet alleen op 30 mei 2005 een afscheidskus gaf maar (in)direct verantwoordelijk is voor de verdwijning van het Amerikaanse meisje.
 

In Peru gaat het er allemaal anders aan toe blijkt uit de vele beelden en filmpjes die we dagelijks te zien krijgen. Daar moeten sommige mensen misschien nog aan wennen. Zoals de Nederlandse advocaat van Joran en wellicht ook de demissionaire en gesjeesde minister van Buitenlandse Zaken. De laatste zou via de ambassade aan de bel hebben getrokken omdat Joran (virtueel) spitsroeden moest lopen. Want tja, zo ga je niet met Neerlands onderdanen om. Een kleine nuancering is op zijn plaats want Joran is nu niet bepaald de ideale schoonzoon gebleken en een landgenoot waar je fier op moet zijn. Sterker nog, volgens degenen die er voor gestudeerd hebben is Joran het klassieke schoolvoorbeeld van een gestoorde persoonlijkheid, overgoten met een psychopatisch sausje en waarschijnlijkheid al vanaf zijn geboorte emotioneel overladen is met veel te veel aandacht en het gebrek gebrek aan structuur.

De realiteit is dat Joran op de video staat met het naderhand dode Peruaanse meisje. Dat valt niet te ontkennen. Hij liep met haar naar zijn hotelkamer en kwam er daarna alleen weer uit. Wisselde van shirt en kleur haar en zou daarna aan de Peruaanse inquisiteurs hebben gezegd dat hij boos was geworden. Boos geworden? Ja, hij zou Stephany betrapt hebben toen zij in zijn laptop zat te neuzen waardoor hij zo boos zou zijn geworden dat hij haar voor dood zou hebben achtergelaten. Geen corrigerende tik maar gewoon een doodschop of met een knuppel haar nek gebroken? Dit keer geen Arubaans scenario waarbij hij zijn K-Swiss schoen dumpte vanwege mogelijke sporen die hem zouden hebben belast, met de zee als dumpplaats, maar dit keer gewoon de hotelkamer uitlopen, uitchecken en getracht om per taxi via Chili te ontsnappen aan de Peruaanse politie. Maar de arm van de Peruaanse politie, en niet te vergeten de Peruaanse media was veel langer dan Joran dacht en werd hij rapido retour Peru gezonden. En dan achteraf zeggen dat hij zichzelf had aangegeven is logisch, want hij wist in de tussentijd wat een commotie hij in Peru had veroorzaakt.

De algemene mening is dat ze daar in Peru uit een ander verhoorvaatje tappen. Zeker als het om een gringo met witte billen gaat. Die ook nog eens een dubieus verleden, lees Natalee Holloway, heeft. En als je dan nog eens Joran van der Sloot heet dan zullen ze nog eens extra hun best zijn gaan doen om Joran tot een bekentenis te dwingen. Maar is dat wel zo? Zou het niet meer voor de hand liggen dat Joran gewoon eieren voor zijn geld kiest althans wat er van zijn geld nog over is, want vanwege zijn levensstijl heeft hij bakken met geld nodig om het leven te blijven leiden wat hij gewend is, of beter gezegd, was. Nu wordt het lijden en afzien voor Joran want hij schijnt inmiddels te hebben toegegeven dat hij in een vlaag van woede, of verstandsverbijstering? dat jonge en onschuldige meisje om het leven heeft gebracht. Doodslag zou hem wellicht wel goed uitkomen. In de hoop dat hij niet zo lang in Peru hoeft te verblijven en te tuchten in een Peruaanse bajes. En dan maar hopen dat Nederland  snel een WOTS-verdrag met Peru gaat sluiten.

Nou Joran, hele volksstammen zullen hopen en bidden dat het WOTS-verdrag er voorlopig niet komt. En dat zou zo maar eens op de lange baan worden geschoven, juist omdat jij, gringo met je maagdelijke witte billen, het in je domme kop haalde om een Peruaans meisje te vermoorden.
De Nederlandse gedetineerden in Peru, zo’n 100 man, zullen je daar straks dankbaar voor zijn. In de Peruaanse pikorde sta jij straks nog lager dan de grootste en smerigste pedofiel. En dat vooruitzicht, beste Joran, zal veel mensen deugd doen als jij straks naar de Castro Castro gevangenis, of Lurigancho-gevangenis gaat waar ze nu al in de rij staan om jou een welkom en verblijf te geven dat je je leven lang niet zal vergeten.