Schande dat Saban vanwege publicatie huwelijksfoto schadevergoeding wil

woensdag 23 september 2009 09:43 | Crimesite | 2270 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Tja, als je leest dat een crimineel als Saban Baran schadevergoeding wil vanwege de publicatie van zijn huwelijksfoto krijg je toch een gevoel van wat gebeurt hier allemaal? Eigenlijk begint het op een soap te lijken maar de realiteit gebied te zeggen dat er eerder sprake is van een nachtmerrie. In ieder geval voor de talloze slachtoffers die deze gewelddadige crimineel en zijn bendeleden heeft gemaakt en waarvan de littekens, letterlijk en figuurlijk, nooit meer zullen helen. Nog even en straks wil zijn advocaat dat de opsporingsfoto uit de ether wordt gehaald. En daar komen we meteen bij een punt dat er officieel nog steeds geen opsporingsbericht en foto door het Openbaar Ministerie is verspreid. Vreemd want iedereen kent inmiddels het gure gezicht van de ontsnapte crimineel die ook nog eens een ongewenst vreemdeling was.

Waarom de man dan niet eerder werd opgepakt en in de Bosporus werd gegooid is nog niet duidelijk geworden. Waarschijnlijk zal onze krachtdadige minister van justitie vandaag op al die vragen antwoord geven want dat er een hoop vraagtekens zijn gerezen is inmiddels wel duidelijk geworden. Niet alleen vragen maar ook de blunders die er gemaakt zijn, waardoor het mogelijk werd dat Saban Baran met twee vingers in zijn dikke neus iedereen het nakijken gaf.

Komen we toch tot de issue waar de advocaat van Baran gisteren mee kwam door wereldkundig te maken dat het not done was van de media om de huwelijksfoto van zijn cliënt te publiceren. De crimineel vindt, of is het eigenlijk alleen maar zijn advocaat die dit vindt dat hij daardoor schade lijdt? Zijn advocaten stellen zich te beraden op schadevergoedingsacties. Tja, wat moet je nu met dit soort acties? Of je in een periode dat heel Nederland geschokt is door alles wat deze boef heeft veroorzaakt nu uitgerekend met zo’n actie moet komen lijkt niet van enige empathie te getuigen. Zeker richting de slachtoffers die sinds de verdwijning van Baran nog geschokter zijn dan ze al waren. Als er iemand recht heeft op schadevergoeding dan is het de groep van slachtoffers die door een hel zijn gegaan, en nog gaan. Maar liefst 19 miljoen euro zou Baran c.s. hebben geïncasseerd door deze vrouwen met veel geweld dwongen hun lichaam te verkopen waarbij de bende van Baran geen middel schuwde om deze vrouwen geld voor ze te laten verdienen. Veel geld.

Kunnen die vrouwen geen schadevergoeding eisen vanwege de door de advocaten van Baran ingestelde procedure(s) om dat verlof te bewerkstelligen waardoor hij kon ontsnappen? Dat zou toch voor de hand liggen. Slachtoffers die niet alleen de dader aanpakken. Natuurlijk moet een advocaat voor zijn cliënt opkomen en mag de grenzen van de wet opzoeken, maar er zijn ook grenzen. Een grens die wat ons betreft is overschreden door het balletje op te gooien dat meneer de crimineel schadevergoeding eist voor het publiceren van een trouwfoto die in de gevangenis gemaakt werd.
„Het gaat hier om een privéfoto, genomen tijdens een hoogst private gebeurtenis. Publicatie daarvan is onrechtmatig. Net als Willem-Alexander en Máxima, net als ieder ander in dit land, heeft mijn cliënt recht op een privéleven”, aldus Spong, de advocaat van Baran.

Je kunt je afvragen of deze wrede en nietsontziende crimineel nog wel recht heeft op een privéleven na alles wat er met en rondom hem is gebeurd want hij is, tegen wil en dank, een publiek figuur geworden.

Bron: Crimesite