De angst regeert in de Aker

woensdag 6 januari 2010 20:24 | Crimesite | 4428 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

In de tv-uitzending van 1Vandaag ging het over de criminaliteit in de Amsterdamse wijk Aker West. Volgens de bewoners is het goed mis met hun veiligheid en deden uitgebreid hun relaas in de uitzending van 1Vandaag. Doodsbang zijn ze, bewoners van de Aker West in de wijk Osdorp in Amsterdam. Een golf van inbraken, bedreigingen en gewelddadige woningovervallen teistert volgens hen de buurt. De daders behoren volgens de bewoners tot een bende die voortdurend rondhangt in hun eigen buurt. De politie en stadsdeel zouden volgens hen te weinig hier tegen doen. EenVandaag heeft verschillende bewoners hierover gesproken. Slechts een paar van hen durven hun verhaal te doen. En dan alleen onherkenbaar en onder een schuilnaam, omdat ze bang zijn voor represailles van de bende.

Een schreinend geval betreft de inbraak op 8 februari 2009 in een woning. Maar het bleef niet bij één inbraak. Ze kwamen in de periode na 8 februari tot twee keer toe terug om de auto’s op te halen. Dit mislukte beide keren doordat de auto’s door buurtbewoners geblokkeerd waren. De auto’s konden niet mee. Maar helaas bleef het er niet bij. Op vrijdag ochtend 6 maart werd er bij de woning aangebeld. Dat gebeurde tussen half 8 en kwart voor 8 in de ochtend. De bewoonster deed niet open maar inmiddels heeft zij camera’s opgehangen en dus zag ze wie er voor de deur stond. Omdat ze de jongen niet kende, deed ze niet open. Voor de deur staat een Marokkaanse jongen van ongeveer 20 jaar (zie foto). Het vervolg staat op Ter Plaatse.

De politie reageerde vorig jaar op de zaak. Ze waren enorm betrokken bij de zaak zo kon men o.a. lezen. Dat dan weer wel. Maar wat koop je daar voor want sindsdien is er niets veranderd als je de bewoners mag geloven die gisteren bij 1Vandaag hun relaas deden. Bovendien, de daders lopen nog steeds vrij rond ondanks de duidelijke beelden van de verdachten. De wijk telt 260.000 inwoners, aldus de politie in de uitzending. Dat mag echter geen excuus zijn want die wonen bij lange na niet alleen in de Aker maar in heel Amsterdam West. Om je daar achter te verschuilen is niet reëel en professioneel. De stadsdeelvoorzitter kwam ook nog even aan het woord, gelukkig maar omdat je dan zelf kunt horen hoeveel meel d'r in haar mond zit. Zij vindt het voor de betrokkenen wel erg maar zij roeptoetert in feite dat het allemaal wel meevalt. Een politiek fenomeen dat kennelijk nog steeds niet wordt afgestraft door de burgers, maar wel goed om te onthouden bij de eerstvolgende verkiezingen want de Amsterdammers zijn het spuugzat dat dit soort gekozen figuren de dienst (blijven) uitmaken. Bovendien zo ver van de realiteit staat dat zij wat ons betreft een enkeltje Siberië verdient. We hebben een aantal ''incidenten'' op een rij gezet. De meeste hebben betrekking op stadsdeel Osdorp. Het eerste artikel is n.a.v. de nieuwjaarstoespraak van hoofdcommissaris Welten die het enorme aantal overvallen in Amsterdam zorgelijk noemt. Er vanuitgaande dat je op een ruim gemiddelde van 10 overvallen per week zit is dat niet zorgelijk te noemen maar schrikbarend.

Welten: Aantal overvallen (545) zorgelijk

Geldloper overvallen in sigarenzaak

Man zwaar gewond door steekpartij in Osdorp

Albanese bendeleider opgepakt in Amsterdam Osdorp

Man weer vast voor moord uit 2002

Woningoverval aan Lomondlaan in Amsterdam Osdorp