Stoppen met 'regerings-Rolex'

zaterdag 20 juni 2009 14:32 | Crimesite | 3373 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

De hele Tweede Kamer is inmiddels over de enkelband van staatssecretaris Albayrak gevallen. Fred Teeven had het niet mooier onder woorden kunnen brengen toen hij zich bijna verslikte in het nieuws wat Nova vorige week vrijdag de ether in stuurde dat de ware reden van het cellenoverschot gelegen zat in het feit dat steeds meer boeven thuis bij de buis zitten ''met een krat bier'' in plaats van achter de tralies. Als het aan de Tweede Kamer ligt gaan de boeven straks gewoon weer naar de gevangenis in plaats van thuis zitten met een krat bier. Het kan natuurlijk ziet zo zijn dat ambtenaren op de stoel van de rechter gaan zitten en bepalen wie waar zijn detentie moet door brengen. Nog bedenkelijker is de smoes van Albayrak die vindt dat elektronische detentie zou tegengaan dat mensen terugvallen in criminaliteit. Alsof de criminelen in hun eigen huis niet door zouden kunnen gaan met hun criminele activiteiten. Nee, dit is niets meer en minder dan een ordinaire bezuinigingsmaatregel van deze regering.
 

,,Zeg Piet, wanneer kom jij nog even langs met die spullen die je gejat hebt?’’ En zo kunnen we nog meer voorbeelden opnoemen van de voordelen die electronische detentie heeft. Een goeie tip hebben wij voor onze volksvertegenwoordigers om meteen aan de staatssecretarisch te vragen of de recidive van de elektronische detentiegang(st)ers daadwerkelijk is gezakt. Maar als die cijfers er al zouden zijn wij ernstig twijfelen dat die cijfers worden opgehoest.

Albayrak voelt er niets voor om te stoppen met het huisarrest want ze ziet elektronische detentie ook niet meer als een noodmaatregel en wil het huisarrest vastleggen in de wet. Hopelijk gaat ze er ook aan werken dat het oplossingspercentage van misdaden eens flink omhoog gaat en dat ze iedereen die zich tot nu toe heeft onttrokken aan de tenuitvoerlegging van een taakstraf bij de kladden pakt. Om over al die andere duizenden veroordeelde criminelen maar niet te spreken die nog steeds vrij rondlopen. En niet onbelangrijk, dat als een electronische detentiegang(st)er in herhaling valt hij rechtstreeks naar de gevangenis gaat en niet langs af, lees niet weer met een regerings-Rolex voor de buis komt te zitten.

Bron: Crimesite

 Quote

Noem mij bij mijn diepste naam Mijn moeder is mijn naam vergeten, mijn kind weet nog niet hoe ik heet. Hoe moet ik mij geborgen weten? Noem mij, bevestig mijn bestaan, laat mijn naam zijn als een keten. Noem mij, noem mij, spreek mij aan, o, noem mij bij mijn diepste naam. Voor wie ik liefheb, wil ik heten.
dichter zonder naam