Snelle Ferrari dolt met Nederlandse motoragent

donderdag 25 juni 2009 15:35 | Crimesite | 3045 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

De Ferrari van een 40-jarige Zwitser was een lastige prooi voor een motoragent. De Zwitser reed in zijn sportwagen harder dan 220 kilometer per uur over de A6 bij het Nederlandse Lelystad. De agent kon nauwelijks bijblijven, zegt een woordvoerder van de politie. De motor van de politieman kon niet harder dan 220 kilometer per uur en hij moest alles uit de kast halen om de Zwitser bij te houden. Toen die vastliep in het verkeer kon hij de snelheidsduivel in de kraag vatten.
Na overleg met de officier van justitie mocht de man ter plekke 1.760 euro neertellen, anders zouden zijn Ferrari 360 GT Spider en rijbewijs worden ingetrokken. De Zwitser koos waar voor zijn geld en betaalde langs de weg de boete. Hij schatte zijn snelheid zelf overigens op 190 kilometer per uur.

Welke Ferrari-rijders ook werden gepakt is hier te bekijken. Wat niet iedereen zal beseffen is dat de Feldwebels van Koos Spee wachten met de Ferrari's langs de kant te zetten in de hoop dat de Ferrari's nog even sneller zullen gaan rijden om op die manier de bekeuring voor te hard rijden op te schroeven. Uit oogpunt van de veiligheid zou je toch zeggen dat als er al een overtreding is geconstateerd - in het filmpje blijkt er al door een motorrijder van de politie te zijn vastgelegd dat ze 200 km reden - je de snelheidsovertreders meteen aan de kant zet. Maar nee, men wacht op nog meer overtredingen. Het gaat dus niet om de overtreding(en) en de veiligheid van de medeweggebruikers maar om de hoogte van de bekeuring zoveel mogelijk proberen op te schroeven. M.a.w. kassa voor de overheid.

Bron: Crimesite

 Quote

When the mind starts to feel good the eyes begin to see a beautiful World Let the dance begin...... How long can you keep me from you? I am love.
D.N.Shaffron