Zwarte Cobra in Fort Dix (21) Ongeregeld zooitje

zaterdag 27 juni 2009 17:57 | Crimesite | 9535 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Ik ben begin januari 2005 in Amerika aangekomen, daar kwam ik dus terecht in het MCC te New York. Ik kwam terecht op afdeling 5 Noord. In die periode werden er twee Nederlanders binnengebracht. Eentje was gearresteerd met drugs in Florida en de ander was uitgeleverd vanuit Nederland. Beiden hadden het geluk  om teruggestuurd onder de WOTS-regeling. Met eentje heb ik nog steeds af en toe contact en hij heeft nu een goede baan bij het Rijk. Na mijn veroordeling ben ik naar het MDC overgeplaatst in oktober 2005, daar heb ik ook met een Nederlander gezeten op afdeling 8. Deze man was ook vanuit Nederland uitgeleverd en is na zijn veroordeling teruggestuurd onder de WOTS regeling. Zo werkt dat als je vanuit Nederland wordt uitgeleverd, ik heb dus de pech dat ze me in Spanje hebben laten arresteren! Iedereen weet dat ik op deze manier ben opgezet, anders hadden ze me ook na mijn veroordeling moeten terughalen.

In maart 2006 ben ik in Schuylkill terecht gekomen, het was een hele goeie inrichting, ik kwam daar op afdeling 4-links terecht. Vooral de case-manager en de counselor waren heel erg goed, ze deden tenminste hun werk. Er was ook een goede eenheid met de gevangenen onder elkaar.
Ik kwam daar bijvoorbeeld op een keer in de strafcel terecht;  twee gedetineerden probeerden over mijn rug een nieuwe zaak in mijn schoenen te schuiven. Op mijn afdeling, waar we met 165 man zaten, had ik verscheidende mensen waar ik heel goed mee omging. Deze zijn naar die twee mannen toe gestapt en hebben er voor gezorgd dat ze vrijwillig maar de strafcel gingen want ze konden daar dus niet meer blijven op die afdeling. Een personeelslid gaf ze de juiste informatie en ze kwamen daar ook te zitten waar ik dus zat. Na 13 dagen ben ik eruit gelaten met een verontschuldiging.

Een paar weken later kwamen er twee child-molesters binnen. Eentje kwam er op onze afdeling, we kregen weer de juiste informatie en de man zat in no-time met een blauw oog in de strafcel.
Een paar maanden later probeerden ze een hele bus met child-molesters te droppen in Schuylkill. Er ontstond een enorme rel en deze dertig gedetineerden kwamen ook op de strafafdeling terecht. Het personeel werkte toen mee om deze mensen buiten te houden door ons informatie te verstrekken.

Ik ben in oktober 2007 weggegaan uit Schuylkill en ben via Philadelphia in Fairton terecht gekomen. Hier werkte het personeel niet mee om te vertellen wie er voor ontucht zat, dus er zullen wel van deze mensen gezeten hebben. De eenheid onder de gevangenen was daar een stuk minder.

In december 2008 ben ik in Fort Dix terecht gekomen en hier is het dus een ongeregeld zooitje. Hier zullen dus veel child-molesters rondlopen maar het personeel zal je dus geen aanwijzingen geven, het verloop is dus enorm hier met Oost en West, waar in totaal 4500 tot 4800 man zitten. Er is totaal geen eenheid onder de gevangenen. Je moet hier dus heel goed oppassen en je kunt niet veel mensen vertrouwen. Ook moet je goed oppassen voor dieven in deze inrichting, ze stelen alles zo onder je neus vandaan.

Je hebt hier haast geen camera’s en de deuren gaan niet op slot ’s nachts, dus je kunt gewoon rondlopen de hele nacht op deze afdeling waar ik zit. In feite is de situatie erg gevaarlijk als iemand je kwaad wil doen. Ik heb dus maar een kleine groep mensen om me  heen waar ik van op aan kan. Ook de hele leiding van deze inrichting weet niet waar ze mee bezig zijn. Ze stoppen iedereen maar bij elkaar zonder een selectie te maken.
Er zullen hier heel veel child-molesters zitten jammer genoeg.

Wat mis ik Schuylkill.

Groetjes van Henk Orlando Rommy

Meer lezen over de Zwarte Cobra

Bron: Crimesite