De waarheid van Joran van der Sloot

donderdag 4 maart 2010 10:02 | Crimesite | 3392 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Het was weer smullen toen Joran de zoveelste versie over de verdwijning van Natalee Holloway afgelopen zondag aan ‘Terror’Jaap vertelde. Zaten we toentertijd met zo’n zeven miljoen kijkers te kijken naar de autoritten van (een in onze ogen authentieke) Joran en Patrick van der Eem nog op het puntje van de stoel, zondagavond was het min of meer een verplicht nummer waar we naar keken. En als het niet zo’n serieus onderwerp was geweest hadden we nog wel om de poppenkast die werd opgevoerd kunnen lachen. Maar in feite is het om te huilen dat die gozer een podium kreeg om zijn waarheid over de verdwijning van Natalee Holloway te vertellen. Kijk, als je er bij Joran de nodige muntjes in stopt krijg je u vraagt en hij draait. En dat het een draaikont is de afgelopen tijd wel gebleken. De uitzending deed overigens een beetje denken aan de films van Laurel en Hardy, beter bekend als de ‘Dikke en de Dunne’. Met dat verschil dat die komieken tenminste nog niveau hadden.

Nou gaan we niet op details in die Joran allemaal via de camera aan ons liet weten, want iedereen die de verdwijning van Natalee Holloway heeft gevolgd voelt op zijn sportschoenen aan dat die hele opgeklopte en nieuwe versie van afgelopen zondag voor geen meter klopt. Huilebalk Joran deed zijn uiterste best om met zijn krokodillentranen nog enigszins geloofwaardig over te komen maar zelf daarmee zakte hij door het ijs van de Jaap Edenbaan.
Eigenlijk zou je degenen die Joran een podium gaven een flinke schop onder hun zaadballen moeten geven. Gezien de afmetingen van zijn interviewer zou dat op zich al een kunstukje zijn.

Ook de zogenaamde zielenknijpers buitelen over elkaar heen zodra het over Joran gaat, maar een ding is zeker, het profiel waar Joran in past moet nog door de psychiatrie worden uitgevonden.
Hij zou zich door alles wat er is gebeurd niet meer lekker in zijn vel voelen, zacht uitgedrukt, zodra hij in Nederland over straat loopt. Logisch toch? Trial by media heeft daar niet aan bijgedragen maar de enige die daar schuld aan heeft is Joran zelf. Sinds de verdwijning van Natalee verkeert hij in een roes en geilt er op dat hij telkens weer zoveel aandacht krijgt zodra hij zijn mond open doet.

Het wachten is nu op de volgende die een muntje in Joran zal stoppen om hem The truth, the whole truth and nothing but the truth te laten zeggen. Of hij de waarheid ooit nog zal zeggen weten we niet, wat we wel weten is dat het fijn zou zijn als we voor één keer alle officiële regels inzake verhoortechnieken Overboard mogen zetten om hem – zacht uitgedrukt - te mogen kietelen, net zolang totdat hij The trut, the whole truth and nothing but the truth zegt.
Vragen we ons af of dat wel eens is onderzocht of je iemand al kietelend tot de dood er op volgt mag verhoren?

www.youtube.com/watch

 Quote

"De Matrix is overal. Het is rondom ons, zelfs in deze kamer. Je kunt het zien als je naar buiten kijkt of de televisie aan zet. Je voelt het als je naar het werk gaat, of naar de kerk en wanneer je de belasting betaalt. Het is de wereld die over je ogen is getrokken om je te verblinden voor de waarheid."
Morpheus in The Matrix