Peter R. de Vries volgt proces Wilders

Do 4 Februari 2010 11:06 | Crimesite | 3148 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

"Een volksmenner in de dop" en "een gevaarlijke politicus", zijn de kwalificaties van misdaadverslaggever en Wilders-criticus Peter R. de Vries over PVV-leider Geert Wilders. De misdaadverslaggever die zich voornamelijk bezighoudt met onopgeloste moorden was woensdag 3 februari bij Pauw en Witteman te gast en deed daarbij uit de doeken hoe hij tegen het proces-Wilders aan kijkt, maar vooral om te vertellen wat hij van Geert Wilders vindt. Uiteraard krijgt ook de verdediging van Wilders er behoorlijk van langs zodat het misschien nog interessanter zou zijn om de volgende keer niet alleen De Vries uit te nodigen maar ook de advocaat van Geert Wilders, Bram Moszkowicz.

 

Dat zal zeker een interessante confrontatie worden tussen de 'Beauty and the beast'. Zal de misdaadverslaggever de degens met de welbespraakte advocaat willen kruisen? Iemand die als lijfspreuk 'If you can't stand the heat get out of the kitchen' heeft kan zo'n discussie niet uit de weg gaan.

In het AD zegt advocaat Bram Moszkowicz o.a. over De Vries ,,Zijn kijkcijfers zijn zeker gedaald dat hij hier opduikt [De Vries zat gisteren in de rechtszaal/CS]. Onbegrijpelijk. Hij moet beter weten. Als ik iemand verdedig die iemand heeft vermoord, betekent dat niet dat ik achter die moord sta.''

Bekijk hier de P&W-uitzending