Der Tod oder die Gladiolen voor Joran van der Sloot

vrijdag 4 juni 2010 09:10 | Crimesite | 2976 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Felicidades Joran dat je Nederland en niet te vergeten Aruba weer eens op de wereldkaart hebt gezet met je actie in Peru. Nou moeten we natuurlijk niet te snel oordelen want je bent natuurlijk onschuldig totdat het tegendeel is bewezen, maar toch. Vijf jaar geleden wist niemand wie Joran van der Sloot was, totdat Natalee Holloway verdween. Sindsdien is het ook met de populariteit van de naam Joran bergafwaarts gegaan. Immers, wie wil zijn kind tegenwoordig nog Joran noemen? Sinds 30 mei 2005 heb je er een mega puinhoop van gemaakt. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je ouders, je vrienden en het allerbelangrijkst, voor de slachtoffers die je gemaakt hebt. Natalee pleitte en overboard gezet en ondanks dat er tot nu toe geen harde bewijzen waren zijn hele volksstammen er van overtuigt dat jij verantwoordelijk bent voor de verdwijning van Natalee. Aan de andere kant heb je (in)direct anderen ritch and famous gemaakt omdat ze vet geld verdienden aan jou voorbankgesprekken en werd wijn drinken ongekend populair toen je op tv je alter ego met dat kostelijke goedje bevlekte.

Nadat je in Nederland werd uitgekakt en weggescheten probeerde je in tal van werelddelen weer wortel en zaad te schieten. In Thailand lukte dat niet en Aruba was geen optie meer zodat je je geluk in Peru probeerde te beproeven. In plaats van de jackpot kreeg je de hond in de pot want je was nog niet goed en wel in dat land of je haalde, vijf jaar nadat Natalee Holloway op raadselachtige wijze verdween, hetzelfde kunststukje uit door een meisje voor dood achter te laten. Of jij daar voor verantwoordelijk bent moet nog bewezen worden. Dat dan weer wel. Nu waren er echter geen gabbers van je die je rugdekking gaven. Geen pa die zijn invloed en macht kan aanwenden om jou uit de grote shit te helpen. Want dat is inmiddels wel steeds duidelijker aan het worden. Je zit in de shit en niet zo'n beetje ook.

In plaats van afgelopen week gewoon naar de politie te stappen en uit te leggen waarom er uitgerekend in jouw hotelkamer een dood meisje lag ging je er als een dief in de nacht van door. Daarmee ben je nu voor hele volksstammen op deze aardkloot, en zeker in Peru, al tot dader van dat vermoordde Peruaanse meisje gebombardeerd. En geef al die mensen eens ongelijk? Je blonk al niet uit in de ideale schoonzoon te zijn, sterker nog, je komt over als een ongelofelijke en gewetenloze hufter, die het doodschoppen niet waard is, alhoewel er misschien wel nog meer volksstammen zijn die daar anders over denken.
Je hebt dit keer de vergissing van je leven gemaakt door in Zuid-Amerika je vleugels uit te slaan, met de nadruk op slaan, en door te denken dat je het daar wel zou gaan maken. ,,If i can make it there, i make it everywhere.’’ Nou, mooi niet Pinocoño!

Goed, koffiedik kunnen we niet kijken maar het is niet ondenkbeeldig dat je in Peru veroordeeld gaat worden voor de moord op dat 21-jarige meisje. De pa van dat meisje heeft naar goede Zuid-Amerikaanse traditie vanwege zijn Sol (Peruaanse munteenheid) veel gabbers, macht en invloed in een land waar de gemiddelde Hollander zijn hond nog niet in een bajes zou willen laten slapen. En ja, Joran, over de Peruaanse bajes gesproken. Daar weten diverse Holandese gedetineerden wel over mee te praten. Die kunnen je uitgebreid vertellen hoe ze daar met elkaar om gaan. Helemaal als je grote en vooral witte billen hebt. Dat zal voor jou nog vele malen erger worden Joran. Want jij bent nu al de meest populaire gringo van Zuid-Amerika geworden. 100%. Vers van de pers hebben wij de laatste opmerkingen over het bajesklimaat in het land waar jij naar alle waarschijnlijkheid je Waterloo zal krijgen. „Het is hier voor Nederlanders de hel op aarde. Erger kan gewoon niet. Gevangenen lopen hier in de bajes rond met messen van dertig centimeter. Overvol, de hitte, de misselijkmakende stank”. „Wat je daarbinnen ziet, is onbeschrijflijk. Erger kan gewoon niet. In Callao zitten vierduizend man in een bunker gepropt, die is gebouwd voor achthonderd man. Er is één bewaker op honderd man. De gedetineerden zijn er de baas. Er wordt gemoord, verkracht, geïntimideerd. De gestraften vrezen voor hun leven. Bewakers zijn corrupt en agressief. Er is geen enkele privacy. Gevangenen proberen met z’n tweeën op een eenpersoons dun matje op de vuile betonvloer ’s nachts nog iets te slapen, maar het gekrijs en gehuil van de medegevangenen gaat door merg en been.” Overal liggen gevangenen: op de eettafels, in de vensterbanken, op elke traptrede, tussen de afvaltonnen en de rottende uitwerpselen. De hitte en de stank zijn ondraaglijk. Het eten is te goor om aan te raken. Velen hebben ziektes, open wonden, continu diarree. Zie je het al voor je. Jij daar tussen al die celmaten van je die het volste begrip voor je zullen hebben en natuurlijk geloven wat je ze allemaal gaat zeggen. No, no amigo. Dit keer geen Terror Jaap die je blindelings gelooft. Geen moeke die je hand komt vasthouden, of pa die je een mobieltje geeft. Geen P&W die je een podium zullen geven en al helemaal geen chica bonita’s die je zullen verwennen. Your worst nightmare moet nog beginnen in Peru.

We zullen zien hoe het verder gaat met jou daar als de meest populaire gringo van Zuid-Amerika. Voor jou voorlopig geen pokertoernooien, blowen, wijntje en trijntje maar wel de hoofdrol in een  scenario waar je in je stoutste dromen niet aan zal hebben gedacht.
Enne, als ze je in Peru niet veroordelen zal  de VS ongetwijfeld proberen je uitgeleverd te krijgen vanwege de aanklacht afpersing die je inmiddels aan je witte billen hebt hangen.