Yab Yum niet langer de hang-out van de penoze

zondag 11 oktober 2009 14:38 | Crimesite | 2764 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
VIDEO - Dat er wat werd afgenaaid in Yab Yum zal niemand ontkennen. Maar wie werden er in de loop der tijd nog meer genaaid in het meest bekende pand van Amsterdam? Theo Heuft werd zelf door de penoze genaaid en moest zijn toko aan een paar topcriminelen verkopen. Nou ja verkopen. Als je iets van de hand moet doen voor een appel en een ei is er natuurlijk geen sprake meer van een verkoop. Heuft: 'vier miljoen rottige guldens', voor de seksclub. Daarna werd Theo weer genaaid want de fiscus kon niet geloven dat Yab Yum met zo’n wereldomzet voor een habbekrats was verkocht en stuurde hem de bekende blauwe brief met daarin de mededeling dat hij nog even 16 miljoen moest ophoesten.

Theo zal er zelf behoorlijk blauw van zijn geworden toen hij die blauwe brief in de brievenbus kreeg. Wie er bij tijd en wijle ook blauw werden waren natuurlijk de meiden van plezier zelf die bij Yab Yum werkten. Zelf zegt hij daarover. ,,Mijn beste avond was een voetbalavond. Toen had ik bijna een ton gulden. Het scheelde een paar meiertjes. Het was geen leuke avond, die meiden moesten de hele dag naar boven en weer naar beneden. Aan het einde van de avond konden die schatten bijna de trap niet meer op.’’
Maar van al die bekende en minder bekende naaipartijen is de grootste naaier, of is het verneuker?, de gemeente Amsterdam die Yab Yum op meedogenloze wijze heeft geliquideerd. En nu klagen de gemeentebobo’s over teruglopende inkomsten van toeristen. Logisch toch als je eerst de Wallen om zeep helpt en vervolgens nationaal en internationaal vermaarde (sex)toko’s en ramen sluit om er vervolgens de meest afschuwelijke (Red Light Fashion) zaken voor terug laat komen.

Die avondjes zijn voorgoed verleden tijd. Niks geen ‘’speeltuin’’ meer van de penoze waar destijds Klaas Bruinsma en zijn kompanen kind aan huis waren. Ook Holleeder liet er regelmatig zijn neus zien. Geen vermaarde scenes meer in het bubbelbad met in de hoofdrol het hoofd beveiliging van Yab Yum.
Theo Heuft heeft overigens altijd ontkend dat hij werd afgeperst en vertelde ook bij de boekpresentatie dat dit niet het geval is geweest.

Het boek Yab Yum, het beroemdste bordeel van de wereld, ligt nu in de winkel.

Uiteraard hebben wij hier enkele filmpjes over Yab Yum
Externe link: Crimesite