Panorama: Uneputty 'Echte Man van het jaar'

woensdag 14 oktober 2009 09:55 | Crimesite | 4691 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Daniel Uneputty, de voorman van motorclub Hells Angels, is door Panorama uitgeroepen tot 'echte man van het jaar'. Het tijdschrift publiceert sinds drie jaar een Echte Mannen top 100. "De keuze was lastig: 2009 was een moeizaam jaar voor echte mannen." De 54-jarige 'Unu' kreeg dinsdag op de vaste clubavond in Amsterdam een trofee uitgereikt. "Het is een asociaal grote beker met een granieten sokkel van tien bij centimeter met een vergulde bierpul van veertig centimeter erop. Hij weegt wel vijftien kilo."

De Hells Angels zijn al jaren doelwit van het Openbaar Ministerie, maar tot nu toe kreeg justitie meestal het lid op de neus. Panorama vindt dat het OM als er iets mis is met de motorclub dat op een goede manier moet aantonen en 'geen miljoenen moet verkwisten'. "Het is overigens niet zo dat wij twee handen op een buik zijn."

Uneputty heeft toegegeven dat de Angels bij hele zware misdaden betrokken zijn geweest, maar dat zou in een ver verleden zijn gebeurd. Hij heeft nog een aantal rechtszaken lopen. Zo probeert hij bij het Europese hof zijn beveiligingsvergunning terug te krijgen.

De Raad van State bepaalde een klein jaar geleden dat 'Unu' niet als beveiliger aan de slag mag omdat zijn betrouwbaarheid 'niet boven iedere twijfel verheven is'. In Uneputty's strafdossier staat onder meer dat hij in 2003 en 2004 als portier bij een discotheek in Nieuwkuijk klanten heeft mishandeld en bedreigd.

Panorama koos de Angels-chef ook omdat hij geld, vrienden, succes, een mooie Harley Davidson en een mooie vrouw zou hebben. Daarnaast staat Uneputty inmiddels vijf jaar aan het hoofd van de motorclub.