Angel Place ''Hier voelen wij ons vrij''

donderdag 7 januari 2010 15:36 | Crimesite | 4135 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

VIDEO - Er woedt een juridische strijd om het clubhuis van de Hells Angels in Amsterdam. De motorclub kreeg het gebouw met omliggend terrein aan de Wenckebachweg in Amsterdam-Oost in 1974 in bruikleen van de gemeente. Zo zouden de destijds als agressief en crimineel bekend staande Angels niet meer voor overlast in de binnenstad zorgen. In het interview met Unu, president van de Hells Angels en Zooy, vertellen ze wat voor een bijzondere plek Angels Place is. Een locatie als de Wenckebachweg krijgen we nooit meer terug, zeggen ze. Het terrein werd in 1986 voor het symbolische bedrag van 1 gulden aan de Hells Angels verkocht maar de laatste jaren doen de gemeentebobo's er alles aan om de Angels te verjagen. Dat schrijft Crimesite vandaag.

Het terrein kent een roemrijke en ook beruchte historie. Zo werden er kinderen van de members geboren in de caravans. Bruiloften en begrafenissen vonden er plaats, maar ook de invallen door de politie maakten deel uit van de geschiedenis van Wenckebachweg 13. En niet te vergeten de brand in 2002 waarbij veel door de Angels gekoesterde spullen verloren gingen, zoals bezittingen van overleden Hells Angels.

Bekijk hier het interview

 Quote

Now he has departed from this strange world a little ahead of me. That means nothing. People like us, who believe in physics, know that the distinction between past, present, and future is only a stubbornly persistent illusion
Albert Einstein