Laat het veroordelen van verkrachters aan de rechter over

donderdag 1 april 2010 10:55 | Crimesite | 3431 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

In Nederland zijn we het niet snel eens over bepaalde zaken, behalve als het over (pedo)verkrachters gaat. Dan is het land te klein en moeten de viespeuken die dit soort delicten plegen aan de hoogste boom worden opgehangen of het liefst levenslang worden opgesloten. TBS opleggen kan steeds minder omdat de criminelen in toenemende mate weigeren om aan een persoonlijkheidsonderzoek mee te werken. Onze alom geprezen minister van justitie die, nadat het probleem hem al een paar jaar geleden onder zijn neus werd gelegd, hier nog steeds over wil praten in plaats van daadkracht te tonen. Een bedenkelijke ontwikkeling is de trent die sommige media inzet om als schandpaal te fungeren door het vuurtje nog eens lekker op te stoken met het openbaar maken van de namen van de dader(s). In hun jacht op hogere kijkcijfers en in te spelen op de onderbuikgevoelens van de burger is ze kennelijk niets te dol.

Als we met z’n allen de boel gaan lopen ophitsen onder het mom van eigen schuld dikke bult de kans steeds groter wordt dat onschuldige mensen daar het slachtoffer van gaan worden. Je zal toevallig dezelfde achternaam hebben van een in de media met naam en toenaam vermeldde verkrachter. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken werkt het niet om dit soort daders aan de schandpaal te nagelen getuige dit artikel.

In een democratie past het bovendien niet om voor eigen rechter te spelen en moet de media die willens en wetens de namen noemt van deze ook in onze ogen verderfelijke lieden, laat daar geen misverstand over zijn, duidelijk gemaakt worden dat zij zich schuldig maken aan het ophitsen en het aanzetten tot geweld tegen mensen die niet in het openbaar aan de schandpaal moeten worden genageld maar op een democratische wijze, via de rechter, hun straf dienen te krijgen.