Indiase man dood na verwijderen beide nieren

zaterdag 24 december 2005 21:09 | Webskater | 2777 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
(Novum/AP) - De politie in India heeft een onderzoek ingesteld naar de dood van een 30-jarige man. Hij overleed zaterdag, mogelijk doordat zijn beide nieren chirurgisch waren verwijderd. Vermoedelijk is hij het slachtoffer geworden van illegale orgaanhandel.

Begin deze maand onderging de man een operatie wegens een blindedarmontsteking in een privé-ziekenhuis in Manhar, een stadje in de arme Indiase staat Bihar. Omdat zich na enkele dagen complicaties voordeden, werd hij voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis in Patna, de hoofdstad van de staat. Doktoren in het staatsziekenhuis ontdekten volgens de politie dat bij de man beide nieren waren verwijderd.

De chirurg die de man heeft behandeld en zijn drie assistenten zijn spoorloos. De politie onderzoekt of zij banden onderhouden met criminele bendes, waarvan wordt aangenomen dat zij illegaal handelen in menselijke organen.

Bron: NOVUM
Externe link: http://www.nieuws.nl

 Quote

"Zoek het ware praktische, materiële leven, maar zoek het zo dat je toch de geest ziet die er in werkzaam is: geest is nooit zonder materie, materie nooit zonder geest". Het is een opgave om zowel het kwaad onder ogen te zien, als het tegenwicht er tegen te ontwikkelen: de tegenwoordigheid van geest.
R. Steiner